Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович відхопив у Ющенка ще трохи повноважень

Понеділок, 19 березня 2007, 15:26

Кабінет міністрів установив призначення ректора Київського національного університету ім. Тараса Шевченка урядом.

Про це сказано у постанові Кабміну № 443 від 14 березня, повідомляють "Українські новини".

Цією постановою Кабмін затвердив статут університету, відповідно до якого університет має статус самоврядного (автономного) державного вищого навчального закладу 4-го рівня акредитації, є юридичною особою з самостійним балансом, рахунками в банківських установах.

Університет, зокрема, складається з факультетів, інститутів, лабораторій, кафедр, науково-дослідних й інших структурних підрозділів.

Статутом передбачається, що ректор призначається і звільняється Кабміном за поданням конференції трудового колективу університету, що обирає кандидата на цю посаду шляхом таємного голосування.

Раніше ректора призначав своїм указом президент.

Конференція трудового колективу є вищим колегіальним органом громадського самоврядування університету, 75% загальної кількості делегатів якої становлять науково-педагогічні працівники.

Делегати на конференцію обираються на загальних зборах працівників структурних підрозділів строком на 3 роки.

Голова конференції трудового колективу є головою первинної профспілкової організації університету, строк його повноважень 3 роки.

Конференція скликається не рідше 1 разу за рік.

За статутом, для сприяння належному функціонуванню університету в ньому створюється спостережна рада, склад якої затверджується Кабміном.

Університет засновано 2 листопада 1833 року указом імператора Миколи І як Імператорський університет Св. Володимира, з 1939 року має ім'я Шевченка.

Як повідомлялося, у січні Кабмін підкорив собі Київський університет ім. Шевченка.

Кабмін погодився з рішенням вищого колегіального органу самоврядування університету про підпорядкування цього вищого навчального закладу Кабміну, підтвердив повноваження Віктора Скопенка як ректора університету й доручив віце-прем'єр-міністрові Дмитру Табачнику підписати з ним контракт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...