У Росії придумали, як нав'язувати свою думку українцям?

Понеділок, 19 березня 2007, 17:54

У Росії думають, що господарську інтеграцію СНД можна розширити в рамках ЄврАзЕС із формуванням далі єдиного економічного простору.

Про це в понеділок заявив президент Росії Володимир Путін по завершенні російсько-казахстанських переговорів на вищому рівні в Москві.

"Вважаємо, що саме в рамках ЄврАзЄС сьогодні може помітно розширитися взаємовигідна господарська інтеграція країн Співдружності, а далі сформований єдиний економічний простір", - сказав Путін.

Він відзначив також, що Росії "співзвучні" позиції Казахстану з питань реформування СНД і розвитку Євразійського економічного співтовариства.

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв у свою чергу знову запропонував ідею формування Євразійського економічного союзу держав.

"Думаю, що певна група країн дозріла до цього", - сказав Назарбаєв, підкресливши, що подібним досвідом йшла Європа і що в Росії, Казахстану і ряду інших держав "такі можливості, безумовно, є".

Як відомо Україна має статус спостерігача в цій організації. Однак російська сторона неодноразово закликала Україну стати повноправним членом ЄврАзЕС.

***

У свою чергу глава МЗС Росії Сергій Лавров вважає, що росіяни, які живуть за межами Росії, повинні підтримувати зв'язок зі своєю історичною батьківщиною – мовний і культурний.

За словами Лаврова, така задача Координаційної ради російських співвітчизників є забезпечення прав співвітчизників за кордоном.

За словами Лаврова, вони повинні мати доступ до інформації про Росію, про дії Росії на міжнародній арені.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News