Мороз каже, що нічого не обіцяв Ющенку про Огризка

Понеділок, 19 березня 2007, 18:52

Голова Верховної Ради заперечує наявність обіцянок президенту з боку коаліції щодо голосування за Володимира Огризка на посаду голови МЗС.

Про це він заявив в ефірі каналу "1+1" у понеділок ввечері.

На питання, чи стане Огризко міністром у вівторок, Мороз відповів, що так питання не ставилося.

"Президент має право вносити кандидатуру, він її вніс, парламент зобов’язаний її розглядати, і він розглядатиме", - зазначив він.

"Обіцянок ніхто не давав. Була гарантія, що об’єктивно розглядатиметься це питання. Але я відверто скажу, що хотів би, щоб ми з повагою ставилися до кандидатури президента і до самого кандидата", - наголосив спікер.

На питання про можливе блокування трибуни опозицією в разі нерезультативного голосування і можливе псування майна, спікер висловив переконання, що "псування майна не буде".

Мороз також здивувався тезі ведучої, що президент поставив питання: або компроміс, або розпуск парламенту.

"Президент ніколи такої альтернативи не висував, і сьогодні теж. Я дивуюся, чому так стоїть питання. Президент стурбований пошуком компромісу, а стосовно розпуску парламенту він сказав наступне, що якби таке сталося, то ви ж прекрасно розумієте, що в такому ж форматі нам довелося б розпочинати з тих же речей", - пояснив позицію президента спікер.

"Треба визначити пріоритети розвитку держави, і довкола них концентрувати свої зусилля", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування