Коаліція поки не буде зазіхати на РНБО й українську мову

Понеділок, 19 березня 2007, 19:16

Коаліція погодилася не вносити до порядку денного сесії спірні законопроекти про РНБО, засади внутрішньої та зовнішньої політики і про статус російської мови.

Про це заявив регіонал Михайло Чечетов за підсумками засідання робочої групи в понеділок увечері.

За його словами, на групі були досягнуті конкретні домовленості по 16 пунктах вимог опозиції.

Серед домовленостей депутат назвав питання про відшкодування податку на додану вартість, про боротьбу з рейдерством, про плату за жилово-комунальні послуги і про продаж землі на аукціонах.

У той же час, за словами лідерів опозиції, у ході засідання робочої групи не були досягнуті жодні принципові домовленості.

За словами Кириленка, коаліція пішла на зустріч вимогам опозиції тільки в питанні створення двох робочих груп для розгляду законопроектів у тарифній сфері і для протидії рейдерству.

Кириленко підкреслив, що найбільш принципові й основні вимоги опозиції не зустріли розуміння в більшості.

Зокрема, це позиція коаліції про кандидатуру Огризка (більшість поки не виробила остаточної позиції з цього питання) і відмова коаліції відкликати низку законопроектів, що, на думку опозиції, можуть порушити конституційний устрій держави.

Серед таких проблемних питань були названі законопроекти "Про президента" "Про Раду національної безпеки й оборони ", "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики" і "Про статус російської мови".

У свою чергу, Турчинов підкреслив що опозиція вимагає не просто розгляду всіх заявлених нею питань у залі, а результативного голосування по них.

У той же час, перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк відзначив, що сторони дійсно досягли домовленостей, але в учасників зустрічі розбіжності з приводу самого поняття "домовленості".

"Домовленості є, але вони (БЮТ і НУ) диктують їх по своєму - вони хочуть щоб усі законопроекти і рішення приймалися відповідно до їх бажань", - сказав Мартинюк.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування