Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Щоб знайти Сацюка, просили Путіна, а у Медведька нема волі

Вівторок, 20 березня 2007, 07:00

Керівник головної служби з питань діяльності правоохоронних органів секретаріату президента Валерій Гелетей вважає, що Генпрокуратура затягує розслідування справи про отруєння Віктора Ющенка.

Таку думку він висловив в ефірі 5 каналу, коментуючи намір Генпрокуратури допитати його у справі про отруєння Ющенка, зокрема щодо причетності до злочину знайомого Володимира Сацюка.

"Ви знаєте, якщо прибрати звідти кількох працівників, то ми бачили б там філію донецької прокуратури часів колишнього губернатора. Якщо ви мені ставите питання (чи дасть він свідчення), то в мене запитання, чи потрібна їм правда про отруєння Ющенка?", - запитав Гелетей.

Він також відзначив, що всю інформацію, яку мав у справі, вже доповідав генпрокурору Медведьку в листопаді – грудні минулого року.

За словами Гелетея, коли він приступив до обов’язків у секретаріаті, він побачив, що немає політичної волі генпрокурора, щоб "справа рухалася впевненіше".

Гелетей висловив скепсис щодо намірів Генпрокуратури закупити зразки діоксину, бо це тільки займе зайвий час.

За його словами, більшість справ у світі розкриваються або по замовнику, або по виконавцю.

"Світ показує, що основна маса розкривається (80%) від виконавця", - наголосив він.

Гелетей також розповів, що спілкувався з генпрокурором і пояснив, що не треба "шукати крайнього".

"Не наводьте справки, не шукайте країніх, є людина, на яку не звертають довгий час увагу", - наголосив він.

В той же час генпрокурор начебто запевняв, що цю людину вже допитано, але виявилося, що особову справу його ніхто ні підіймав.

"Я зв’язався з органами, які утримували пана Х під слідством в ізоляції, спитав, чи є якась інформація? Мені відповіли ні – все повичищали", - зазначив Гелетей.

Він також розповів, що президент особисто передав через президента Росії Володимира Путіна запит російському генпрокурору Чайці щодо Сацюка, щоб він співпрацював з українською прокуратурою.

"І зараз з РФ мені дзвонять і питають: "Хлопці, що виробите? Треба затримувати Сацюка чи ні?.. Так що мені може пояснити генпрокурор", - зазначив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...