"Нашоукраїнець" пропонує коаліції змову

Вівторок, 20 березня 2007, 11:02

Член фракції "Наша Україна" Сергій Головатий закликає депутатів більшості скасувати закон про імперативний мандат для депутатів місцевих рад.

Із таким закликом Головатий виступив з трибуни парламенту, доповідаючи про рішення Венеціанської комісії щодо деяких законопроектів.

Головатий повідомив, що Венеціанська комісія перенесла розгляд цього питання на червень.

Водночас він наголосив, що боротиметься за "скасування імперативного мандату для місцевих рад".

"Я пропоную коаліції скасувати цей закон, хочете я його внесу. Але прийміть рішення ви, якщо ви стоїте на принципах вільного мандату, демократії. І хай тоді побачимо, чи накладе президент вето як ліберал-демократ, як європеєць чи ні", - заявив Головатий.

Він також навів слова європейського високопосадовця, який, коментуючи закон про імперативний мандат сказав:

"Якби в нашій країні діяв закон Тимошенко, я б 27 років не був у парламенті, бо я голосував проти свого уряду, партії, проти першої і другої війни в Іраку".

"Подумайте, коли щоденно гинуть і американці, й іракці, й військові, подумайте, чого вартий закон Тимошенко", - заявив він.

Також Головатий повідомив, що Венеціанська комісія перенесла розгляд проекту про парламентську опозицію.

"Комісія не змогла схвалити висновок і перенесла розгляд на червневе засідання, бо в жодній країні Європи немає закону, який регулював би статус парламентської опозиції", - зазначив він.

"Якби комісія дала позитивний висновок, це стало б прецедентом, бо так складалося, що права, статус опозиції регулюється багатьма положеннями Конституції, але це є наслідком політичних, соціальних факторів, наслідком домовленостей", - додав він.

Головатий також повідомив, що Венеціанська коміся позитивно оцінила законопроекти щодо судового устрою та про статус суддів та рекомендувала сформувати їх у єдиний проект, щоб уникнути повторень.

"Основоположні положення відповідають європейським стандартам", - зачитав Головатий рішення комісії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування