Політологи вже пророкують Луценку сплеск народної любові

Вівторок, 20 березня 2007, 11:38

Голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає, що обшук у квартирі лідера "Народної самооборони" Юрія Луценка буде сприяти росту його рейтингу.

"Я б не вважав дії прокуратури й інших правоохоронних органів поверненням до тоталітарної практики, але це повернення до практики недемократичної і не зовсім правової. Фактично – це політичний тиск на Луценка і "Народну самооборону" з використанням правоохоронних структур", - вважає Фесенко.

Він переконаний, що в обшуку на квартирі Луценка явно простежується політичний ґрунт.

"Мені здається, що головною причиною таких дій влади є психологічна травма Майдану, яка є у представників антикризової коаліції, зокрема в Партії регіонів", - додав експерт, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

На його думку, антикризова коаліція боїться повторення Майдану і хоче "задушити дитину в колисці".

Фесенко вважає, що представники антикризової коаліції розглядають дії "Народної самооборони" політичною технологією і вважають, що якщо на початковій фазі не допустити її реалізації, то "все буде в порядку".

"Вони не враховують, що такими агресивними діями вони знову мобілізують проти себе й опозицію, яка буде об’єднуватися, і значну частину суспільства, оскільки знову повертається уявлення про суспільну загрозу для демократії", - вважає експерт.

"До сьогоднішніх подій фактично дії антикризової коаліції щодо Луценка сприяли росту його рейтингу. На мою думку, взагалі найбільш вагомий внесок у ріст його рейтингу зробили саме його опоненти з антикризової коаліції", - додав він.

"Нинішні дії також додають рейтинг Луценку - фактично такими діями антикризовики вказують розчарованим виборцям з помаранчевого табору, хто є головним ворогом Януковича й антикризової коаліції. Для виборців, які розчарувалися в БЮТ і в "Нашій Україні", це буде дуже переконливим аргументом підтримувати "Народну самооборону", - відзначив Фесенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...