У Ющенка заявляють, що на Луценку ГПУ випробовує нові методи залякування

Вівторок, 20 березня 2007, 11:49

Порушена кримінальна справа і обшук у помешканні лідера громадянського руху "Народна самооборона" Юрія Луценка підтвердили факт переведення Генпрокуратури у ручний режим управління "урядово-коаліційним владним тандемом".

Про це заявив голова секретаріату президента Віктор Балога, коментуючи обшук у Луценка.

"Учора глава держави у присутності прем’єр-міністра та голови Верховної Ради говорив про приватизовану прокуратуру, а вже сьогодні це відомство показало справедливість президентської критики", – зазначив Балога, повідомляє прес-служба президента.

"Обшук у квартирі Луценка і весь супутній антураж (візит слідчих на світанку, численні порушення процесуальних норм, психологічний тиск) свідчать про чіткі ознаки перетворення Генпрокуратури з правохоронного органу на засіб шантажу", - йдеться у повідомленні.

"Ранковий прихід із обшуком – це ясний сигнал усім, хто не згоден із новим владним курсом, що на кожного знайдеться своя стаття. Суспільству демонструється нова роль ГПУ – каральна для одних і відбілююча для інших", – зазначив Балога.

Він наголосив, що відомство Олександра Медведька у своїй діяльності керується суто політичними, а не правовими категоріями.

Саме тому, на думку Балоги, Генпрокуратура закрила гучні кримінальні справи "проти одіозних фігур недавнього минулого, діяння яких на собі відчули тисячі українців".

Балога припустив, що своїми діями Генпрокуратура прагне обмежити громадянську активність Луценка і тих політиків, громадських діячів і простих людей, які підтримують ідеї "Народної самооборони".

"Відомство на Різницькій, судячи з усього, намагається пригасити протестні настрої в суспільстві, якими так стурбовані політичні сили, які зараз біля владного керма", – сказав голова секретаріату президента.

Він також зазначив, що на Луценкові Генеральна прокуратура "випробовує нові методи залякування суспільства".

Балога висловив сподівання, що у так званій "справі Луценка" будуть відкинуті всі неправові мотиви.

"Генеральна прокуратура має довести суду та пояснити суспільству обґрунтованість своїх претензій до Луценка. У іншому випадку залишки віри українців у чесних правоохоронців будуть зруйновані остаточно", – підкреслив Балога.

Як відомо, у вівторок слідчі ГПУ провели обшук у квартирі Луценка, а на 15 годину викликали його на допит.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування