Ющенко й Огризко можуть закінчити дитсадок, якщо домовляться із Симоненком

Вівторок, 20 березня 2007, 14:41

Президент може до безкінечності вносити кандидатуру Володимира Огризка на посаду міністра закордонних справ, заявив член фракції Партії регіонів Тарас Чорновіл.

Він відзначив, що у вівторок ця кандидатура була відхилена, і в президента знову є 15 днів для подачі кандидатури на цю посаду, повідомляє Ліга.

"Якщо він знову подасть Огризка, це буде абсурд і дитячий садок. Вона знову буде відхилена", - наголосив Чорновіл і додав, що президент може подавати кандидатуру Огризка ще раз, і це, за його словами, "може тривати вічно".

При цьому Чорновіл відзначив, що коаліція в даному випадку нічого зробити не може: "Якщо президент хоче гратися в дитсадок, він буде гратися в дитсадок".

"Він має право вносити до безкінечності ту ж кандидатуру. Але він повинен розуміти, що відповідальність за зовнішню політику все-таки справді лежить на ньому", - додав він.

Крім того, Чорновіл вважає, що така ситуація може негативно позначитися і на самому президенті.

"З одного боку, немає повноправного міністра закордонних справ, з іншого боку - що цю роботу повинен виконувати Огризко, що хороший дипломат, непоганий заступник міністра, але ніякий міністр. Ну, не тягне він на цю посаду. Це впаде на самого президента негативно", - підкреслив депутат.

На питання, що може вплинути на коаліцію, щоб Верховна Рада підтримала кандидатуру Огризка, депутат відповів, що для Партії регіонів Огризко небажаний, але не є абсолютно неприйнятним.

"Тобто, ми можемо голосувати, якщо президент може гарантувати, що його секретаріат буде допомагати цьому міністру", - сказав Чорновіл і додав, що в коаліції є одна фракція, а саме КПУ, для якої Огризко абсолютно неприйнятний.

"Якщо президент переконає Симоненка і КПУ, то тоді питання знову буде відкритим", - сказав Чорновіл.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування