СБУ просить не спускати очей з арсеналу, який вже нібито "шиють" Луценку

Вівторок, 20 березня 2007, 16:07

Служба безпеки України не має оперативних даних про те, що громадянський рух "Народна самооборона" має збройні формування, заявив заступник голови СБУ Геннадій Москаль.

Про це він сказав на брифінгу у Дніпропетровську, повідомляє УНІАН.

За словами Москаля, СБУ категорично заявляє, що в Україні на сьогодні немає терористичних та диверсійних центрів іноземних держав, а також збройних формувань політичних партій.

Він додав, що арсенал зброї, знайдений у підвалі будинку на бульварі Дружби Народів у Києві не був призначений для застосування у вищезгаданих цілях.

Москаль наголосив, що залишається актуальним питання, хто поклав зброю саме у це місце. Також він висловив здивування, чому зброя була складована у приміщенні, куди має доступ багато людей.

Заступник голови СБУ наголосив, що розслідуванням цієї справи повинне займатися Міністерство внутрішніх справ. Він підкреслив, що міліція має знайти власників зброї.

Москаль припустив, що зброя може належати якомусь із бандформувань. Утім, за його словами, СБУ не висуває жодних версій з приводу знайденого арсеналу, оскільки це не в її компетенції.

При цьому заступник голови СБУ зазначив, що подібні факти дискредитують Україну в очах світового товариства. Він назвав інцидент у понеділок цілковитою провокацією поза рамками здорового глузду.

Москаль закликав ЗМІ тримати у полі зору процес розслідування справи про арсенал зброї та вибухівки до кінця – поки не буде знайдено винних.

Також він заявив, що не є прихильником лідера "Народної самооборони" Юрія Луценка. "Наші шляхи розійшлися", - пояснив заступник голови СБУ.

Водночас член фракції "Наша Україна" Давид Жванія заявив, що слідчі прокуратури вже "шиють" Луценку знайдений на бульварі Дружби народів арсенал зброї, повідомляє прес-служба "Нашої України".

"Звичайно, у слідчих немає ніяких доказів того, що цей арсенал належить "Народній самообороні", - зауважив депутат. На питання, де слідчі візьмуть докази, які б пов'язали знайдений арсенал з іменем Луценка, він зазначив, що йому "важко коментувати марення сивої кобили".

"Це вже відпрацьована технологія. У нас у всіх сталося дежа вю – у 2004 році, напередодні президентських виборів, "Порі" аналогічно "шили" підготовку до збройного повстання, знайшовши в їхньому офісі зброю", - нагадав Жванія, зазначивши, що сьогодні використовуються ті ж самі методи.

При цьому депутат заявив, що у "Народної самооборони" щодо нинішньої ситуації є "план А, план Б, і план С". "І за будь-яких обставин ми будемо продовжувати діяти і доводити поставлені нами задачі до кінця", - пояснив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування