Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хід президента Яценюком спантеличив усі п'ять фракцій

Вівторок, 20 березня 2007, 19:19

Для Партії регіонів став несподіваним намір президента внести на розгляд Верховної Ради кандидатуру Арсенія Яценюка на посаду міністра закордонних справ.

"Для мене це дивна пропозиція", - зазначила член фракції Партії регіонів Ганна Герман.

Зокрема, додала вона, подив викликає той факт, що в Україні дуже багато високопрофесійних дипломатів з гарною репутацією на міжнародній арені.

"А яке він (Яценюк) має відношення до дипломатії? І таке ж питання, напевно, виникне в моїх колег", - сказала Герман.

У той же час, за її словами, фракція готова зустрітися з претендентом на посаду голови МЗС. Для членів коаліції важливо, наголосила вона, щоб на цій посаді була високопрофесійна людина.

Герман зазначила, що якщо Яценюк під час зустрічі з представниками коаліції знайде переконливі аргументи на свою користь, то фракція буде визначатися зі своєю позицією. "Без консультацій не обійдеться", - додала вона.

Про намір фракцій Соцпартії і Компартії зустрітися з Яценюком для обговорення його позиції щодо зовнішньої політики України заявив також лідер фракції СПУ Іван Бокий.

При цьому він відзначив, що на даний момент складно говорити про позицію парламенту щодо кандидатури Яценюка: "Яценюк - гарний економіст, гарний банкір, він системна людина. Але він ніколи не працював у дипломатії".

Бокий додав, що особисто в нього немає упередженого ставлення до запропонованої кандидатури. Він також висловив думку, що між фракціями коаліції будуть проводитися консультації з цього питання.

"Ця (кандидатура) трошки краще, ніж Огризко, а, можливо, набагато краще", - сказав депутат.

У той же час лідера фракції КПУ Петра Симоненка бентежить та обставина, що після того, як Верховна Рада висловила недовіру кандидатурі Огризка, "президент займається пошуком кандидатур методом проб і помилок, а, вірніше, шляхом шарахання".

"Я вважаю, що це не кращий варіант у такий спосіб вирішувати кадрові питання", - відзначив лідер комуністів.

У свою чергу член фракції БЮТ Андрій Шевченко прогнозує, що фракція підтримає кандидатуру Яценюка: "У цілому по Яценюку пакету негатива немає. Я вважаю, що в нього є всі шанси бути підтриманим на фракції".

Шевченко повідомив, що на засіданні фракції, що заплановано на середу, буде пропонувати підтримати кандидатуру Яценюка: "Я вважаю його сильною, професійною людиною, здатним мислити стратегічно".

На його думку, у зв'язку з політичною ситуацією, що склалася, фракція повинна підтримувати позицію президента.

У той же час член фракції "Наша Україна" Юрій Ключковський вважає Яценюка талановитим політиком, але не береться судити про його професійні якості в сфері зовнішньої політики.

При цьому депутат відзначив, що не має "абсолютно нічого проти цієї кандидатури, тим більше, що на ній зупинився президент".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: