Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сало погрожує повернутися в МВС

Середа, 21 березня 2007, 09:43

Колишній начальник управління Міністерства внутрішніх справ у Львівській області Олег Сало, який знаходився в міжнародному розшуку, найближчим часом може бути поновлений у системі органів МВС.

Про можливе повернення "на роботу в структуру МВС" у вівторок виданню "Комерсант-Україна" заявив сам Сало.

Він також заявив, що має намір подати в суд "за наклеп і незаконні переслідування" на голову Львівської облдержадміністрації Петра Олійника, екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, а також на колишнього начальника УМВС у Львівській області Віталія Максимова.

"Відразу після інаугурації Віктора Ющенко, мені почали погрожувати, причому погрози зводилися до наступного: "або ти виїдеш, або ми тебе знищимо".

За словами Сала, йому загрожували від імені Олійника. "Потім пан Олійник написав лист міністру внутрішніх справ Юрію Луценку, у якому зажадав почати перевірку моїх "зловживань" на посаді", - заявив Сало.

"Для пана Луценка я став класовим ворогом. Луценко порушував закон і загальнолюдську мораль. І я буду доводити це в суді", - відзначив він.

Водночас, начальник УМВС у Львівській області Михайло Цимбалюк заявив, що не бачив офіційних документів, які підтверджують припинення кримінальних справ щодо Сала, і відмовився від коментарів.

Між тим, фракція БЮТ у Львівській облраді збирає підписи для скликання позачергової сесії. За словами депутата облради від БЮТ Михайла Вавріна, уже зібрано 27 підписів при необхідних 47.

Як відомо, Сало обіймав посаду начальника УМВС у Львівській області з грудня 2003 по січень 2005 року.

У лютому 2005 року Генпрокуратура порушила щодо нього дві кримінальні справи за фактами порушення виборчого права і зловживання владою або службовим становищем. Після цього він був оголошений у міжнародний розшук.

У жовтні 2006 року ГПУ повернула кримінальні справи, порушені проти Сала, у прокуратуру Львівської області для дорозслідування.

19 лютого цього року Печерський райсуд Києва прийняв рішення припинити кримінальні справи проти Сало "у зв'язку з відсутністю в його діях складу злочину".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування