Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ПОСТАВИВ ЗАДАЧУ ЯЦЕНЮКУ – ЧЛЕНСТВО В НАТО

Середа, 21 березня 2007, 14:31

Президент України Віктор Ющенко вважає, що українській державі необхідно поступово переходити у відносинах з НАТО від політики особливого партнерства до перспектив членства в альянсі.

"У відносинах з НАТО ми виходимо з політики, що передбачає перехід від особливого партнерства до перспектив членства", - сказав він у середу в Києві, під час представлення в Міністерстві закордонних справ нового глави відомства Арсенія Яценюка.

Президент вважає, що Україна повинна забезпечити такий же рівень діалогу з організацією Північноатлантичного договору, як і всі її сусіди.

Ющенко підкреслив, що відносини України з НАТО повинні вибудовуватися на основі закону про засади національної безпеки й оборони, що вказує всім галузям влади - як потрібно діяти в зовнішньополітичній сфері.

Президент України хотів би, щоб тема НАТО не політизувалась у країні. "Дуже б хотілося, щоб ця тема не політизувалась в Україні. Ми повинні раціонально проходити цю дорогу й у потрібний момент, коли це дозволятимуть всі обставини, поставити запитання чи необхідна Україні тема прямого членства, і запитати про це в нації і поставити крапку", - вважає Ющенко.

Представляючи нового міністра, президент відзначив, що Яценюк продемонстрував високий рівень і інтелектуальний підхід до рішення проблем.

"Я можу сказати добрі слова про цю молоду людину, безумовно, це талановитий фахівець, що представляє досить молоде покоління українських політиків", – сказав Ющенко.

Ющенко нагадав, що Яценюк за короткий час займав багато важливих посад, що свідчить про те, що він був затребуваний.

Президент підкреслив, що Яценюк є патріотом і розуміє суть національних інтересів.

Він висловив надію, що закладені раніше в Міністерстві закордонних справ дух і засади зовнішньополітичного курсу будуть продовжені новим міністром.

, "Інтерфакс-Україна"

Фото прес-служби президента

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування