Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче відмежувати СБУ, щоб їй не накинули повідок

Середа, 21 березня 2007, 15:05

Президент Віктор Ющенко переконаний у необхідності удосконалення Служби безпеки України у руслі змін всієї правоохоронної системи, "інакше коефіцієнт корисної дії СБУ буде значно знижений".

Про це він сказав під час відвідання навчання антитерористичного спецпідрозділу "Альфа" , присвячені 15-річниці української спецслужби, повідомляє прес-служба глави держави.

Також президент наголосив, що сьогодні, "як це не парадоксально", СБУ потрібен захист.

"Її необхідно захистити від внутрішніх розладів і ознак професійної апатії. Також слід звести непробивний мур проти всіляких бажань накинути на спецслужбу повідок політичної, бюджетної чи якоїсь іншої залежності", – заявив Ющенко.

Президент підкреслив, що як верховний головнокомандувач ніколи не допустить зовнішнього впливу на СБУ. "Ваші вказівники – Конституція, закони і президент", - сказав він.

Ющенко висловив підтримку зусиллям, спрямованим на зміцнення Служби безпеки як спеціального органу. "Повернути СБУ її первісне призначення – це завдання номер один. Рішучіше скидайте з себе лушпиння побіжних функцій", – зазначив він.

За словами президента, СБУ в нинішніх пріоритетах України – це контррозвідка, припинення зазіхань на суверенітет і єдність держави, боротьба з тероризмом, інформаційно-аналітична робота.

Говорячи про стратегічний напрям розвитку Служби безпеки України, Ющенко зазначив, що його визначить концепція її реформування.

Президент також повідомив, що невдовзі запропонує кандидатуру на посаду голови СБУ: "Це буде людина, яка зможе втілити реформи в спецслужбі і зосередить її роботу на пріоритетних державних інтересах".

Також на навчаннях були присутні секретар РНБО Віталій Гайдук та тимчасовий виконувач обов'язків голови СБУ Валентин Наливайченко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування