Ющенко назвав справу Луценка "політичним замовленням"

Середа, 21 березня 2007, 15:05
Президент Віктор Ющенко вважає справу, порушену проти колишнього міністра внутрішніх справ Луценка, "політизованою".

"Ця справа наскрізь пропитана політизацією, це білими нитками шите політичне замовлення", - сказав він журналістам в середу.

При цьому він звернувся до представників Прокуратури з проханням "не робити помилок, які вони робили 2 роки тому".

"Суспільство сьогодні знаходиться перед великим вибором. Я хотів би, щоб ті інститути, які повинні стояти насторожі верховенства права людини, не забували своє місце, якому потрібна показушність, політизація і тим більше виконання політичних замовлень", - сказав він.

При цьому президент висловив переконання, що головною метою порушення справи на Луценка була саме спроба обмежити його пересування Україною.

"Очевидно, що тактичною перманентною ціллю було обмежити пересування політика Юрія Луценка по Україні, ізолювати його політичну діяльність", - сказав він.

"Очевидно – це ключова мета, яка була дана як вказівка", - додав він.

Крім цього президент переконаний, що всі епізоди справи, порушеної проти Луценка, зокрема щодо видачі зброї та нібито подвійного громадянства "будуть вирішені в судовому порядку найближчим часом".

Він наголосив, що повністю довіряє Луценку. "Я переконаний, що ця людина слугувала інтересам закону, порядку і за час своєї діяльності, я думаю, кожен міліціонер і мільйони людей відчули значний позитив і створили довіру до цієї служби", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...