Депутати стали до боротьби з деспотичною мрією Тимошенко

Середа, 21 березня 2007, 15:31

48 депутатів подали в Конституційний Суд подання про неконституційність положень закону про введення імперативного мандата для депутатів місцевих рад.

Про це на прес-конференції в середу повідомили автори подання депутати Анатолій Матвієнко і Сергій Головатий.

Матвієнко повідомив, що подання подано в КС 20 березня за підписами депутатів фракції "Наша Україна", а також окремих депутатів із фракції Партії регіонів, СПУ і позафракційних.

Він підкреслив, що імперативний мандат є "інститутом диктаторських і деспотичних режимів".

На думку Матвієнко, цілі, які були поставлені ініціаторами закону, "прикриваються гаслами, що є оманливими і нещирими".

"Це боротьба не за виборця, а за адміністративний ресурс, за майно, серйозні фінансові ресурси", - підкреслив він.

Матвієнко також заявив, що даний закон створив "неймовірну напругу в судовій системі, територіальних виборчих комісіях і Центрвиборчкомі".

"Сьогодні він (закон) розпалює ворожнечу в силу своєї недосконалості", - також підкреслив депутат.

Головатий повідомив, що автори подання чекали висновку Венеціанської комісії про відповідність цього закону принципам демократії.

За його словами, Венеціанська комісія мала розглядати це питання 16-17 лютого, однак у комісію прибув з мандатом представника президента депутат від БЮТ Григорій Немиря.

За словами Головатого, він заявив, що президент Віктор Ющенко просить Венеціанську комісію не схвалювати рішення з цього питання, оскільки це, нібито, нанесе велику шкоду його намірам перебороти політичну кризу в країні.

Депутат повідомив, що Венеціанська комісія, з огляду на дане звернення, ухвалила тільки проект свого рішення, яке направила в Парламентську Асамблею Ради Європи.

Головатий також заявив, що він зареєстрував у Верховній Раді законопроект про скасування закону, що передбачає введення імперативного мандату для депутатів місцевих рад.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...