На російські питання про ПРО Ющенко запропонував подумати про дітей

Середа, 21 березня 2007, 15:43

Президент Віктор Ющенко не є прихильником поспішного вирішення питання про установку систем ПРО з боку України.

"Я не великий прихильник того, щоб Україна як країна поспішала приймати ПРО, як поперед батька в пекло", - сказав він в інтерв'ю російському "РИА Новости".

"Це питання невчасне, і не сьогодні ми повинні давати цю відповідь. Для його підготовки ми повинні врахувати не тільки саму проблематику, але дати можливість висловитися тим, за допомогою кого формується наша позиція по цьому питанню", - пояснив президент.

Ющенко відзначив, що "на перше місце поставив би відносини Росії й Америки". "Це окреме питання, де, власне кажучи, відбувається вся стратегічна конкуренція", - пояснив він.

"Сьогодні ми знаходимося на стадії початкових консультацій", - наголосив президент. Він додав, що формування суверенної оборонної політики є "суверенним правом народу, святая святих" – "важливо, щоб цей нюанс зрозуміли і сусіди".

На питання, від яких погроз Україна збирається прикриватися ПРО, Ющенко відповів, що "ми повинні думати про наступне покоління, про своїх дітей".

"Кожна територія, у даному випадку ми говоримо про регіональні проблеми, повинна бути надійно захищена. Як саме, простої відповіді немає", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування