Янукович обіцяє ще більше відкусити у Ющенка влади

Середа, 21 березня 2007, 17:51

Прем’єр Віктор Янукович заявляє, що до кінця року завершить другий етап політичної реформи.

"Ми зробимо все, щоб реформа місцевого самоврядування в цьому році відбулася", - сказав Янукович, закриваючи розширене засідання Кабміну за участі губернаторів.

Янукович сказав, що "реформа почнеться ще до ухвалення (змін до Конституції) в парламенті".

"З приходом нових потужних міністрів (міністра регіональної політики Володимира Яцуби), разом з колегами з регіонів, ми відпрацюємо модель стосунків, яка автоматично перейде в реформу місцевого самоврядування", - додав Янукович.

У свою чергу спікер Олександр Мороз, який також брав участь у засіданні, закликав якнайшвидше продовжити політреформу.

"Ми повинні діяти однозначно. У 2004 році ми проголосували зміни до Конституції. Треба рухатися далі у питанні місцевого самоврядування, незважаючи, що хтось хоче смикнути назад (політреформу)", - сказав Мороз.

"Ми повинні діяти за принципом: "...а караван іде". Якщо ми будемо озиратися, то будуть поразки", - додав він.

Мороз запевнив, що в необхідності продовження політреформи "коаліція має однозначну думку, уряд зорієнтований належним чином".

За його словами, ухвалення змін до Конституції в питанні місцевого самоврядування "сприятиме євроінтеграції та допоможе усунути зв’язку влади і бізнесу".

"Суспільство має знати – не буде ніяких додаткових виборів, ніяких імпічментів, ніяких референдумів", - запевнив спікер.

Мороз також розкритикував проведення "сумнівних акцій протесту": "Їх ініціатори під виглядом захисту громадян відстоюють власні інтереси, прагнуть здобути владу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування