Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Докаленка хочуть викликати на килим на Грушевського

Середа, 21 березня 2007, 18:53

Депутати хочуть заслухати президента НТКУ Віталія Докаленка через закриття програми "Толока".

Таке рішення ухвалив комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, повідомляє прес-служба комітету.

Члени комітету ухвалили рішення звернутися до Президента НТКУ з вимогою надати офіційне роз'яснення щодо зняття з ефіру програми "Толока".

Також вона прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді заслухати звіт президентів НТКУ та НРКУ про творчу та фінансово-господарчу діяльність.

Також , згідно із повідомленням, депутати вирішили рекомендувати НТКУ залишити програму "Толока" в ефірі до з'ясування ситуації.

Також депутати мають намір рекомендувати Держтелерадіо провести службове розслідування щодо зняття з ефіру УТ-1 телепрограми "Толока" та інформації про тиск на журналістів.

Парламентарі також зобов’язали Держтелерадіо поінформувати Комітет про результати розслідування.

Водночас сам Докаленко заявив, що "програма призупинена не з політичних причин", повідомляє прес-служба НТКУ.

"Два фактори – реклама та професійні якості ведучого Віктора Павлюка - зіграли свою роль. На мій погляд, 19 березня у прямому ефірі ток-шоу "Толока" відкрито лунала реклама опозиції з уст особи, що повинна бути неупередженою – від ведучого", - зауважив Докаленко.

Також, за його словами, інтерактив, що відбувався у студії, не був юридично оформлений, а це відповідальність керівника програми, яким був віце-президент НТКУ Віктор Павлюк.

"Низка системних порушень ефіру призвела до ситуації призупинення ток-шоу "Толока". Це жодним чином не може розцінюватися як порушення свободи слова оскільки йдеться виключно про виробничі процеси НТКУ", - зазначив Докаленко.

""

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування