У БЮТ Яценюку пророкують парк Юрського періоду-2

Четвер, 22 березня 2007, 09:01

Заступник керівника фракції БЮТ Григорій Немиря заявляє, що Блок Юлії Тимошенко вітає обрання Арсенія Яценюка на посаді міністра закордонних справ.

"Знаєте: краще мати міністра закордонних справ, ніж його не мати", - заявив він в інтерв'ю "Известиям в Украине".

На думку Немирі, затягування з призначенням на цю посаду Огризка і та "запаморочлива швидкість", з якою був призначений Яценюк, говорять про те, що "насправді не прізвище міністра мало значення, а очікування лінії його поводження".

При цьому Немиря вважає, що "поки рано говорити про те, що хтось виграв або програв: поки немає фактора, що допоміг би відповісти на це питання".

"З одного боку, коаліція пограла мускулами і показала: що-що, а мускули в неї великі. Вона довела, що може не тільки домогтися відставки недогідного їй міністра, але й не дозволити призначити протеже, якого недогідний міністр лобіював", - відзначив Немиря.

"З іншого боку, чому так швидко Яценюк був призначений на посаду? Моя відповідь така: президент потрібен коаліції, щоб створювати ілюзію стабільності і триваючого діалогу в умовах глибокої конституційної кризи", - додав він.

Водночас, на думку Немирі, у призначенні Яценюка криється певна небезпека, що "міністр закордонних справ може почати займатися човниковою дипломатією, що буде проходити за маршрутом Садова – Банкова іноді із зупинкою на Грушевського".

"Хоча, думаю, первісна фаза його перебування на посаді міністра буде дуже сприятлива для пана Яценюка. До нього будуть дуже доброзичливо ставитися, його запросять відвідати і Брюссель, і Вашингтон, і Москву, і європейські столиці", - припустив Немиря.

"Але, як ми знаємо, період медового місяця швидко минає, особливо в умовах парку Юрського періоду-2, яким є нинішній український уряд", - додав він.

При цьому Немиря вважає, що Яценюку треба буде пройти кілька "тестів", серед яких перший – проблема координації зовнішньої політики.

"Це ахілесова п'ята української дипломатії вже довгий час. Зараз не тільки існують протиріччя між трактуванням зовнішньополітичного курсу президентом і прем'єром: у самому Кабінеті існує трохи зовнішніх політик", - відзначив він.

Ще двома визначальними моментами, за словами Немирі, є те, наскільки ефективно зможе Яценюк "забезпечити пріоритетність європейської інтеграції над інтеграцією в ЄЕП" і "енергетична дипломатія з Росією".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
Усі новини...