Цушко продовжує "розчищати" місця для своїх кадрів?

Четвер, 22 березня 2007, 10:09

Нещодавно призначеного на посаду начальника Закарпатського МВС Віталія Максимова відсторонили від виконання службових обов'язків.

Як пише "Комерсант-Україна", рішення про відсторонення Максимова від посади з'явилося після того, як мер Ужгорода Сергій Ратушняк 20 березня зустрівся з міністром внутрішніх справ Василем Цушком.

За даними газети, декількома днями раніше Цушко провів селекторну нараду з мерами міст, на якій Ратушняк розповів голові МВС "про тотальну корупцію, хабарництво й інші зловживання, які панують у закарпатській міліції".

"Міліція покриває контрабанду через прикордонні переходи і сама активно займається переправлянням нелегальних мігрантів за кордон", – заявив Ратушняк.

Після цієї наради Цушко направив до Закарпатської області комісію для перевірки викладених фактів.

"20 березня я надав Василю Цушку всі матеріали з діяльності закарпатської міліції і самого Максимова", – відзначив Ратушняк.

Водночас, за словами секретаря парламентського комітету з питань боротьби з оргзлочинністю і корупцією соціаліста Василя Волги, Максимов "дуже ефективно завалив роботу" УМВС у Львівській області.

"Він абсолютно припинив будь-яку профілактику злочинів. Йому дали шанс у Закарпатті, попередивши, що єдиним показником роботи буде щомісячне зменшення кількості ОЗУ. Ніякої реальної роботи там не проводиться", – сказав він.

На даний момент Максимов перебуває у відпустці. Раніше він був переведений у Закарпаття зі Львівської області. Керівництво МВС ставило перед ним задачу справитися з 12 організованими злочинними угрупованнями, які діють у регіоні.

Раніше на нещодавній прес-конференції Цушко поставив завдання начальникам управлінь Київської, Закарпатської, Донецької областей і Києва розібратися з організованими злочинними угрупованнями на їхній території.

"Це буде іспит – чи залишаться вони працювати на своїх місцях", - сказав тоді він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування