Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більшість українців хочуть повернути Ющенку повноваження

Четвер, 22 березня 2007, 10:18

Більше третини громадян вважають за необхідне прийняти нову редакцію Конституції зі збільшенням повноважень президента.

Такі результати соцопитування оприлюднила соціологічна служба "Українське демократичне коло", повідомляє Обком із посиланням на УНІАН.

Зокрема, 32% опитаних вважають, що для врегулювання конфлікту між галузями влади необхідно прийняти нову редакцію Конституції, збільшивши повноваження президента.

При цьому 19% респондентів вважають, що треба залишити все як є зараз, і також 19% опитаних висловилися за розширення повноважень Верховної Ради.

Разом з тим, 30% респондентів вагалися з відповіддю.

Крім того, 45% опитаних дотримуються думки, що приймати нову редакцію Конституції потрібно на Всеукраїнському референдумі,
15% - на спеціально скликаній Конституційній асамблеї з представників регіонів,
15% - на спеціальному засіданні Верховної Ради.

При цьому вагалися з відповіддю 25% респондентів.

За результатами опитування, 81% респондентів вважають, що обирати президента треба всенародним голосуванням і тільки 7% опитаних підтримують ідею обрання глави держави у Верховній Раді.

Вагалися з відповіддю на це питання 12% опитаних.

Соціологічна служба "Українське демократичне коло" проводила дослідження на замовленню Інституту політики 10-18 березня у всіх регіонах України.

За місцем проживання опитані 1000 респондентів старше 18 років. Статистична похибка вибірки з вірогідністю 0,95 не перевищує 4%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування