Депутати просять Януковича розповісти всім про їх страх уламків з неба

Четвер, 22 березня 2007, 10:31

Верховна Рада висловлює занепокоєння планами розміщення на території сусідніх до України держав елементів системи ПРО, зокрема, у Чехії та Польщі.

Про це йдеться у постанові Верховної Ради, яку депутати прийняли за основу.

"Реалізація цих планів загрожує національній безпеці України, оскільки, за висновками фахівців, у разі застосування будь-ким ракетної зброї та засобів її знищення не виключена можливість завдання шкоди з тяжкими наслідками", - зачитав віце-спікер Адам Мартинюк.

"Верховна Рада виходить з того, що національним інтересам і всім країнам європейського континенту найповніше б відповідало створення загальноєвропейської системи колективної безпеки, яка б включала всі без винятку держави Європи", - йдеться у постанові.

Також згідно з документом Верховна Рада доручає Кабміну довести цю позицію до Ради безпеки ООН, організації з питань безпеки й співробітництва в Європі, урядів інших зацікавлених держав.

Також депутати проголосували за те, щоб доручити комітету закордонних справ наступного пленарного тижня подати зазначену постанову на голосування в цілому.

Під час свого виступу перший заступник міністра оборони Леонід Поляков заявив, що розміщення ПРО на території Чехії та Польщі не несе безпосередньої загрози Україні, водночас Міністерство оборони виступає за додаткове вивчення цього питання.

"Міністерство оборони не вело, не веде і не має наміру вести переговори зі Сполученими Штатами Америки щодо розміщення ПРО на території України", - наголосив представник відомства.

Аналогічну позицію Міністерства закордонних справ підтвердив заступник міністра закордонних справ Андрій Веселовський.

Обидва міністерства пропонують вирішувати питання щодо розташування ПРО на засіданні РНБО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...