Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький бере під контроль "Київміськбуд"

Четвер, 22 березня 2007, 10:53

Мер Києва Леонід Черновецький установив повний контроль над найбільшою будівельною компанією країни.

Про це пише газета "Дело".

За інформацією видання, у середу відбулися збори акціонерів компанії "Київміськбуд", на яке не пустили журналістів.

По завершенню зборів стало відомо, що представники мерії зуміли обмежити повноваження чинного правління компанії, яке підконтрольне депутатові і почесному президентові холдингу Володимиру Поляченку.

За словами старшого віце-президента "Київміськбуду" Василя Можара, акціонери урізали повноваження правління компанії по прийняттю фінансових рішень.

Витрати холдингу понад 7 млн. грн. повинні узгоджуватися з наглядовою радою (НР).

Крім того, НР одержала право проводити ротацію керівництва компанії без узгодження із загальними зборами акціонерів.

Інше високопоставлене джерело в самій компанії не виключило, що в результаті таких змін нинішній президент холдингу Петро Шилюк, який є спадкоємцем Володимира Поляченка, найближчим часом може позбутися своєї посади. А на його місце буде поставлена людина, близька до мера.

"Таким чином, мер узяв під контроль ще одне муніципальне підприємство. І посада президента лише справа часу", — підтверджує джерело.

Як з'ясувалося, тиждень тому рішенням НР з холдингу був звільнений перший віце-президент Станіслав Мартинюк.

На його місце призначений луганський бізнесмен Олексій Савченко (власник футбольного клубу "Зоря" і голова "Партнера-банку").

Сам Мартинюк не приховає, що йому рекомендували написати заяву за власним бажанням, але коли він не погодився, його просто звільнили. У той же час депутат і почесний президент "Київміськбуду" Володимир Поляченко не налаштований загострювати ситуацію.

Він каже, що мер і так має контроль над підприємством. "У Києва 80% акцій, це і є контроль, місто і так господар", — пояснює Поляченко. На його думку, "якщо Шилюк буде діяти відповідно до ідеології мерії, його ніхто не звільнить".

Наглядова рада складається з трьох осіб. Зараз його очолює начальник головного управління комунальної власності міськадміністрації Анатолій Чуб. Другим представником мера у наглядовій раді є депутат Київради від блоку Черновецького Денис Камарницький, який був раніше помічником зятя мера В'ячеслава Супруненка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування