Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабміну нагадали, що час би продати зерно. Нове сипати нікуди

Четвер, 22 березня 2007, 11:50

Українська зернова асоціація звернулася до віце-прем'єр-міністра з питань АПК Віктора Слаути з пропозицією розглянути можливість скасування квотування і ліцензування експорту пшениці з 1 квітня 2007 року.

У листі організації відзначається, що це пов'язано з необхідністю підготовки складів до прийому нового врожаю зерна і нездатністю внутрішнього ринку спожити існуючі на сьогоднішній день запаси.

"Більшість підприємств борошномельної і хлібопекарської галузей уже сформували багатомісячні запаси пшениці і борошна", - підкреслюють в асоціації.

За даними УЗА, у 2006 році озимої пшениці було посіяно на 15% більше, ніж у 2005 році. Вплив погодних факторів виявилося сприятливим для їхнього розвитку. За умови відсутності надзвичайних ситуацій, втрати зерна будуть несуттєвими.

На 1 березня 2007 року запаси пшениці в Україні, за даними Держкомстату, складали 4,5 млн. тонн, що практично відповідає рівневі 2006 року, коли експорт пшениці не обмежувався.

Нагадаємо, у грудні 2006 року Україна ввела квоти на експорт зерна до кінця поточного маркетингового року (липень 2006 року - червень 2007 року).

21 лютого Кабінет міністрів повідомив про відміну квот на експорт фуражного зерна. До скасування квот на продовольче зерно уряд поки не готовий.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування