Ющенка попросили вивести себе, Януковича та Мороза з-під підозри

Четвер, 22 березня 2007, 14:56

Президент Віктор Ющенко має намір найближчим часом підписати указ про створення єдиної комісії з реформування влади та внесення змін до Конституції.

Про це він сказав під час зустрічі з координаційною групою героїв України, повідомляє прес-служба президента.

Учасники поінформували Ющенка про зустрічі, проведені групою героїв України з прем'єр-міністром та головою Верховної Ради.

Іван Плющ наголосив, що за підсумками цих зустрічей можна говорити, що серед керівників владних інституцій немає розбіжностей у стратегічному питанні. "Кожен згоден із твердженням, що конституційний лад в Україні потребує вдосконалення", – додав він.

У свою чергу Леонід Кравчук вважає, що "для того, щоб конституційний процес розпочався, необхідно створити єдину комісію за участю громадськості, вчених-професіоналів, яка випрацює проект змін до Конституції".

Учасники зустрічі погодились, що комісію не повинні очолювати ні президент, ні голова Верховної Ради, ні прем'єр. "У громадськості не повинно виникати сумнівів, що хтось пише Конституцію "під себе", – додав Ющенко.

Президент висловив думку, що особливої уваги комісії потребує вдосконалення законодавчого забезпечення сфери місцевого самоврядування, а також прискорення впровадження реформи судового устрою на засадах, визначених указом президента.

На його думку, ініціативи зі створення єдиної комісії з реформування влади та внесення змін до Конституції необхідно невідкладно реалізувати.

Найближчим часом, після опрацювання пропозицій до персонального складу комісії, які надходять від владних інституцій та громадських організацій, глава держави підпише відповідний указ.

На зустрічі були присутні художній керівник Національного заслуженого академічного хору ім. Г. Верьовки Анатолій Авдієвський, народний депутат, гендиректор шахти ім. О. Засядька Юхим Звягільський, екс-президент Леонід Кравчук, голова ради громадськості при президенті Іван Плющ.

Також у зустрічі брали участь в. о. голови Українського інституту національної пам'яті, голова Всеукраїнського об'єднання ветеранів Ігор Юхновський, директор Інституту аграрної економіки Петро Каблук, перший заступник глави секретаріату президента Іван Васюник.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News