Черновецький поверне собі право уганяти машини киян

Четвер, 22 березня 2007, 15:48

Заступник голови КМДА Ірена Кільчицька заявляє, що діяльність еквакуаторів на території Києва є законною.

"За її словами, київська влада оскаржує рішення Шевченківського суду про визнання роботи евакуаторів у м. Києві незаконною.

"Ми подали апеляцію відповідно порядку, передбаченого чинним законодавством України і Апеляційний суд призначив розгляд справи на 18 квітня цього року. Отже, рішення Шевченківського суду не може вступити в дію до закінчення розгляду цієї справи і прийняття рішення по ній Апеляційним судом. А тому робота евакуаторів є законною", - цитує слова Кільчицької прес-служба КМДА.

Раніше повідомлялося, що відповідно до рішення Шевченківського районного суду столиці від 6 березня, будь-яка евакуація транспортного засобу з четверга вважається незаконною.

Цим рішенням суд задовольнив позов адвоката Євгенія Крука до Київради від липня 2005 року про невідповідність закону рішення Київради про примусове переміщення транспортних засобів, водії яких порушили правила зупинки й стоянки, повідомляє адвокатське об'єднання "Солдатенко, Ситнюк і партнери".

Шевченківський райсуд задовольнив позов адвоката об'єднання, тому що відповідно до адміністративного кодексу відповідальність за порушення ПДД встановлюється на рівні попередження чи штрафу (0,2-0,5 від неоподатковуваного податком мінімального доходу).

Таким чином, суд не підтримав позицію Київради, яка вважає, що правила паркування транспортних засобів спрямовані на забезпечення належного благоустрою міста і є частиною його благоустрою.

Як відомо, саме цим міські депутати мотивували додаток №2 до рішення Київради від 26 вересня 2002 року про встановлення правил благоустрою території, паркування транспортних засобів, тиші в громадських місцях, торгівлі на ринках у Києві, уводячи примусове переміщення транспорту при порушенні правил зупинки і стоянки.

У липні 2005 року прокурор Києва Василь Присяжнюк подав у Шевченківський райсуд заяву з проханням визнати незаконним це рішення Київради, і суд його задовольнив.

9 грудня 2005 року Апеляційний суд Києва, розглянувши апеляційну скаргу Київради щодо правомірності рішення Шевченківського райсуду, залишив його чинним.

Незважаючи на це, мер Києва Леонід Черновецький, обраний 26 березня 2006 року, заявляв, що поверне на вулиці столиці евакуатори.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування