СБУ попередила замах на Тимошенко?

Четвер, 22 березня 2007, 16:40

Службі безпеки України вдалося встановити і затримати автора анонімного телефонного повідомлення про підготовку до здійснення замаху на життя одного із державних діячів України.

Операцію провели співробітники управління СБУ в Києві, повідомляє прес-центр відомства.

З міського таксофону, що розташований в районі станції метро "Лук'янівська", невідомий зателефонував на номер екстреної служби "02" і повідомив про підготовку до теракту.

Оперативники спецслужби провели комплекс заходів з перевірки отриманої інформації. З'ясовано, що реальної загрози життю високопосадовця немає.

За три дні, в ході подальших оперативно-розшукових заходів, було встановлено і затримано 36-річного киянина Андрія К.

Наразі анонім пояснює слідчим мотиви свого хуліганського вчинку, за матеріалами управління СБУ в Києві міліцією порушено кримінальну справу.

У відомстві роз'яснюють, що неправдиві анонімні повідомлення з висловлюваннями погроз на адресу державних чи громадських діячів, а також про замінування та скоєння вибухів з використанням засобів масового ураження, кваліфікуються Кримінальним кодексом як злочини.

Особи, які скоїли правопорушення, вважаючи анонімне повідомлення тільки жартом, притягуються до кримінальної відповідальності у встановленому законом порядку та можуть бути позбавлені волі на строк від двох до семи років.

Крім того, в низці випадків правопорушники ще й компенсують витрати та збитки державних і комерційних установ, що постраждали від їх протиправних дій.

***
У четвер виконувач обов'язків голови СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що СБУ перевіряє інформацію про загрозу життю лідеру БЮТ Юлії Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News