Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українців могли пустити до євродепутата, лише розполовинивши

Четвер, 22 березня 2007, 17:34

Міністерство закордонних справ Бельгії стверджує, що практично половина групи українців, які мали поїхати до Брюсселю за запрошенням депутата Європарламенту Міхала Томаша Камінські, подали неповні досьє для отримання візи.

Про це у Брюсселі заявив заступник прес-секретаря Міністерства закордонних справ Бельгії Франсуа Дюмон, повідомляє УНІАН.

"Майже 50% досьє були неповними. Наше посольство передало досьє в бюро з питань іноземців, оскільки це в його компетенції, і рішення було негативним", - сказав він.

Водночас Дюмон зазначив, що посольство запропонувало розділити групу на дві частини - тих, у кого все гаразд із документами, і тих, у кого не все гаразд, але організатори відхилили цю пропозицію і забрали прохання на отримання віз.

Представник прес-служби також наголосив, що якщо нові досьє будуть повними, візи можуть бути видані.

Відповідаючи на уточнююче запитання щодо того, чого саме не вистачало в досьє, Дюмон пояснив, що частина осіб під час співбесіди не змогли сформулювати мету поїздки, а у іншої частини були проблеми з довідками з місця роботи, які не були належним чином оформлені.

Представник прес-служби МЗС Бельгії також зазначив, що посол в Україні спілкувався з цього приводу з колегами з українського МЗС та пояснив їм ситуацію.

Як відомо, посольство Бельгії відмовило у видачі віз групі українців, які мали ознайомитись з роботою європейських інституцій на запрошення депутата Європарламенту Камінські.

До групи із 45 осіб входили представники МЗС, Верховної Ради, Конфедерації вільних профспілок, ЗМІ, Комітету виборців України, Лабораторії законодавчих ініціатив, НРУ, Партії регіонів, "Нашої України" тощо.

Зі свого боку євродепутат Камінські висловив обурення діями Бельгійської міграційної влади і заявив, що попросив президента Європарламенту Ханса-Герта Поттерінга втрутитися в ситуацію.

Міністерство закордонних справ України 21 березня вручило ноту посольству Бельгії з цього приводу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування