СБУ спіймала зловмисника, що готував замах на Павленка

П'ятниця, 23 березня 2007, 08:45

Служба безпеки попередила замах на голову Житомирської облдержадміністрації Юрія Павленка.

Про це в п'ятницю повідомляє "Комерсант-Україна", посилаючись на самого Павленка.

За словами губернатора Житомирщини, про замах, який готувався на нього, він довідався близько двох місяців тому від співробітників СБУ, які отримали відповідний сигнал.

"У той момент мене це мало цікавило. Чесно кажучи, ніколи було цим займатися: це був мій перший місяць роботи (губернатором Житомирської області)", - розповів Павленко.

Подробиць проведення спецоперації по запобіганню терористичного акту Павленко не знає.

За його словами, попередження, отримане ним від СБУ, він сприйняв "радше як застереження, ніж реальність" і навіть не посилив охорону.

"У мене охорони немає. Не користуюся. Тому і підсилювати не було чого", - сказав він.

Губернатор Житомирщини переконаний, що погрози на його адресу не пов'язані ані з бізнесом – тому що в нього "бізнесу немає в принципі", – ні з політикою, ні з особистими мотивами.

"Я сприймаю це як чиєсь баловство", - заявив Павленко.

"Усе закінчилося добре – і слава богу", - зазначив також губернатор Житомирщини.

Як відомо, про те, що СБУ попередила замах на одного з губернаторів, заявив у четвер в. о. голови відомства Валентин Наливайченко.

"У лютому ми одержали дуже серйозну інформацію щодо залучення криміналітету і погроз на адресу одного з керівників облдержадміністрацій", - заявив він

При цьому Наливайченко не уточнив, хто з губернаторів міг стати жертвою замаху, мотивувавши це тим, що не погодив з цією особою можливість оприлюднення такої інформації.

"Злочин було розкрито, людина, яка готувала його, затримана, вилучена вибухівка, незаконно отримана ним в одному з кар'єрів", - повідомив він.

Також Наливайченко повідомив, що в СБУ є інформація, що погрози надходили й на адресу лідера БЮТ Юлії Тимошенко, і "зараз вона перевіряється".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News