Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комуністи повісили ціни на газ на Януковича

П'ятниця, 23 березня 2007, 10:23

Голова тимчасової слідчої комісії з питань перевірки ситуації із забезпечення населення природним газом і можливими порушеннями законодавства на енергоринку Алла Александровська вважає, що зниження цін на газ для населення залежить від волі уряду.

Про це вона сказала під час попереднього звіту комісії у Верховній Раді.

При цьому депутат наголосила, що Компартія, членом якої вона є, наполягає на державному фінансуванні газової галузі.

Для зниження цін на газ Александровська запропонувала "уважно розглянути калькуляцію цін на газ, що видобувається в Україні".

"Тут, на мій погляд, є резерви: сьогодні значні кошти у вигляді капітальних вкладень у розвиток газової галузі закладені в ціну газу, що поставляється населенню", - зазначила вона.

"Фактично - це виробничі витрати НАК "Нафтогазу", вони необхідні – галузь повинна розвиватися, але якщо ми ці витрати візьмемо на державне фінансування і виключимо з ціни, тим самим це зможе призвести до зниження цін на газ", - додала депутат.

На питання, з чиєї ініціативи "Нафтогаз" почав у 2005 році переговори про постачання газу, Александровська нагадала, що в парламенті слухається попередній звіт і робота комісії продовжена до серпня.

При цьому депутат додала, що "не секрет", що відповідна ініціатива виходила від уряду, створеного в 2005 році. "Хто був прем'єр-міністром – для нас також не є секретом", - додала вона.

Як відомо, прем'єр-міністрами в 2005 році були Юлія Тимошенко і Юрій Єхануров.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування