Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯНУКОВИЧ ПООБІЦЯВ ПОКАРАТИ ПІДЛЕГЛИХ, якщо дізнається про політзамовлення

П'ятниця, 23 березня 2007, 10:42

Прем’єр Віктор Янукович заявляє, що не допустить політичних замовлень і тиску на Генпрокуратуру і МВС з боку своїх підлеглих і членів урядової коаліції.

Так він прокоментував на прес-конференції у п’ятницю ситуацію з закриттям Генпрокуратурою багатьох резонансних справ і відкриття справ проти членів опозиції.

"Якщо генпрокурор чи міністр, чи будь-який робітник цих установ (Генпрокуратури і МВС) скаже, що з боку коаліції є тиск або замовлення, якщо я про це дізнаюся... Я цього не роблю і нікому не дозволю цього робити!", - обурився прем’єр.

Він наголосив, що його особистою позицією і позицією уряду є те, що правоохоронні органи повинні працювати в рамках українського законодавства і бути незалежними від політичних уподобань.

"Сьогодні не втручається коаліція у кадрову політику МВС. І я вимагаю від міністра, щоб ні в якому разі особовий склад не формувався за політичним принципом", - сказав Янукович.

Він також зазначив, що Генпрокуратура – це незалежна структура і "ніколи ні президент, ні прем’єр, ні Верховна Рада не будуть керувати нею".

"Ми будемо вимагати, щоб вона також працювала в межах законодавства!", - пообіцяв Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування