НА ЮЩЕНКА ЗАВЕЛИ 35 СПРАВ У СУДАХ

П'ятниця, 23 березня 2007, 11:59

Міністерство юстиції передасть секретаріату президента матеріали судових справ, відповідачем в яких виступає президент або утворені при ньому служби, включаючи сам секретаріат.

Роботу з передачі цих матеріалів у секретаріат Мін’юст уже розпочав, повідомляє прес-служба міністерства.

За словами міністра юстиції Олександра Лавриновича, матеріали справ передаються на підставі указу Ющенка від 26 лютого 2007 року про питання секретаріату президента.

Лавринович повідомив, що станом на 23 березня в суди подано 35 позовів до президента.

За його словами, Мін’юст передав до секретаріату близько 20 справ, триває робота з передачі матеріалів справ, які слухаються судами в регіонах.

При цьому Лавринович зазначив, що кількість позовів до президента щороку зростає, незалежно від особи, яка обіймає цю посаду.

Зокрема, у 2003 році до президента було 18 позовів, у 2004 році – 66, у 2005 році -92, а у 2006 році – 132.

За словами Лавриновича, Мін’юст виграв переважну кількість позовів, поданих проти президента. "Зокрема, у 2003 році не було програно жодної справи, у 2004 році програно – 1, у 2005 році – 14, у 2006 – 9 справ", - повідомив міністр.

Він відзначив, що з початку поточного року Мін’юст "не програв жодної справи, відповідачем в яких виступає глава держави".

Лавринович також повідомив, що на стадії розгляду знаходяться 23 позови, поданих проти президента, 12 з яких розглядаються в регіональних судах.

Як відомо, указом Ющенка від 26 лютого 2007 року представництво у судах інтересів президента та створених ним органів і служб покладено на секретаріат президента, а також створено відповідну службу.

Зазначалось, що це рішення прийнято через конфлікт інтересів, що виникає при розгляді судових позовів Кабінету міністрів до Ющенка, адже Мін'юст, який до цього представляв президента в судах, входить у Кабмін.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...