Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко понесе в Київ "чорну мітку", і яйця його не спинять

П'ятниця, 23 березня 2007, 13:05

Лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко планує провести "Марш справедливості" у квітні.

"Але не один я приймаю рішення про це", - зауважив він в інтерв'ю "Україні молодій", додавши, що його мета - почути конкретні вимоги громадян у кожному регіоні: "Інакше можна було просто запустити рекламні ролики по телевізору".

Луценко наголосив, що "цей марш не є Майданом, він не має на меті змінити владу, його ціль - продемонструвати погляди людей на найнятих ними політиків, дати оцінку цим політикам".

"Ми підемо під вікна до президента і скажемо: Вікторе Андрійовичу, слухай нас, закінчуй безплідні консультації з Морозом і Януковичем, ці розмови зайців і вовків, як краще жити в лісі. Скоріше за все, до президента буде звернена вимога забезпечити створення нової Конституції", – розповів він.

"Ми прийдемо під стіни Верховної Ради і скажемо: ми протестуємо проти більшості, сформованої на основі зради та брехні, і у зв'язку з цим ми вимагаємо... Що - це вже мають визначитися самі люди", - зазначив лідер руху.

"Ми підемо до уряду і заявимо: Вікторе Федоровичу, відповідайте за "базар", де покращення нашого життя вже сьогодні? І далі - конкретні вимоги, можливо, персональні відставки", - додав він.

Луценко не вважає, що марш закінчиться зміною уряду чи зміною більшості в парламенті, "але політикам принесуть "чорну мітку". "Люди скажуть: ми пам'ятаємо все - і вашу брехню, і вашу бездіяльність, і ваші зради. Після цього або ви виправляєтеся, або народ вимагатиме змін по-справжньому", - наголосив він.

На переконання лідера руху, люди мають протестувати "стільки, скільки треба, якщо вас обдурили":

"Ми хочемо привчити Україну до постійного протесту у випадках, коли влада зраджує. У влади слід виробити інстинкт собаки Павлова: якщо люди вийшли на демонстрацію, значить, щось не в порядку".

Також лідер руху заявив про намір провести столичний страйк. Він зазначив, що знає достатньо причин, чому протестні акції можуть не вдатися: "Більше того, я дуже боюся, щоб у разі невдачі це ще більше не поглибило суспільну апатію і розчарування".

"Але сидіти мовчки вдома й спостерігати за цими потоками брехні й цинізму, які ллються з телеекрану, я просто не можу. І бачу, що тисячі людей думають так само", - додав він.

На переконання Луценка, до маршу його не встигнуть посадити: "Я непогано знаю Кримінальний кодекс. Якщо ж мене просто десь причинять, то, думаю, похід відбудеться ще більш масово. Але, чесно кажучи, не хотілося б".

"Не хочу пропустити такого дійства, а по-друге, нагадаю, що моя присутність під час "України без Кучми" і Помаранчевої революції значною мірою сприяла мирному характеру цих протестів. Саме я стримував екстремістські пориви "гарячих голів", які щодня поривалися щось захопити", - пояснив він.

Коментуючи випадок, коли у нього пожбурили яйцем, Луценко сказав, що "термінатори" від яєць не падають.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування