Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко створив "критичний штаб" і попередив про будинок терпимості

П'ятниця, 23 березня 2007, 14:34

Лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко переконаний, що міліція має забезпечувати порядок під час мітингів, а не працювати на їх недопущення.

Про це він заявив на прес-конференції в Житомирі у п'ятницю.

Луценко відзначив, що коли "народ довго терпить, то країна з часом може перетворитися на будинок терпимості".

"У даному випадку я закликаю до активності громадян, які мають право на вільне зібрання і ніхто не може заборонити їм це робити", - наголосив він.

"(Не може заборонити) ні Вася з колгоспної водокачки, який каже, що не треба ходити на мітинги, бо це заважатиме охороняти спокій громадян", - додав лідер руху.

За його словами, з такої логіки "можна додуматися, що машини не повинні їздити по вулицях, бо це спричиняє ДТП, а люди не повинні користуватися мобільними, бо це сприяє збільшенню крадіжок".

"Це логіка Васі з колгоспної водокачки, а не міністра внутрішніх справ європейської держави", - зауважив Луценко.

Він відзначив, що сьогоднішні дії проти його сили нагадують "маразматичні дії" влади епохи Кучми. "Йдуть тотальні репресії і спроби підкинути зброю поблизу офісів", - пояснив Луценко.

Він нагадав про обшуки у керівника київської облораганізації "Антикримінального вибору" Ярослава Годунка, у його батьків, у керівника київської міської організації "Антикримінального вибору".

За словами Луценка, й одному, й іншому подзвонили, нібито їм на пошту прийшла посилка, а потім звинуватили, що в тій посилці нібито є тротил і зброя.

Водночас лідер руху запевнив, що дії "Народної самооборони" не зупиняться, навіть якщо його затримають.

За словами Луценка, створено координаційну раду "Народної самооборони", до якої увійшли Микола Катеринчук, Давид Жванія, Тарас Стецьків, Євген Золотарьов та Сергій Луценко, які керуватимуть організацією у критичних випадках.

Він також повідомив, що в парламенті може бути створена група з 15 депутатів, яка представлятиме "Народну самооборону".

Луценко не назвав, хто саме увійде до цієї групи, лише зазначивши, що там будуть і соціалісти, і "нашоукраїнці", а координуватиме їх діяльність Катеринчук.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування