Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко поскаржився Януковичу на Цушка

П'ятниця, 23 березня 2007, 14:35

Президент Віктор Ющенко написав листа прем’єру Віктору Януковичу, щодо збільшення кількості замовних убивств за останні півроку.

"Вбивства знову стають сірою буденністю", - процитував лист президента голова секретаріату Віктор Балога на прес-конференції в п’ятницю.

Віктор Ющенко підкреслив, що "суспільство налякане зухвалістю і безкарністю зловмисників, які легко творять свої чорні справи у велелюдних місцях".

"Обурені люди справедливо апелюють до правоохоронних органів, передусім до міліції. Однак поки що Міністерство внутрішніх справ чітко не пояснило, в чому причини сплеску замовних убивств і, головне, чому не арештовані організатори та виконавці кривавих злодіянь", – йдеться в листі.

Натомість днями керівник МВС Василь Цушко на широко анонсованій прес-конференції більшу частину свого виступу зосередив не на цій темі, а застерігав від участі в акціях протесту.

"Це свідчить про значну політичну складову у діяльності МВС", - зачитав лист Балога.

"Прошу вас звернути увагу керівництва Міністерства внутрішніх справ на необхідності виявлення і припинення діяльності злочинних груп, які спеціалізуються на замовних убивствах", - продовжив голова секретаріату.

Балога також повідомив, що президент вимагає від Генпрокуратури дати правову оцінку заявам "антикризовиків" Волги та Грицака про те, що в разі протестів МВС може застосувати силу.

Також Ющенко вимагає відповідної реакції від МВС, повідомив Балога.

Він також наголосив, що Ющенко здійснює контроль над усіма військовими формуваннями, в тому числі і внутрішні війська МВС.

"Тому президент видав відповідний указ, і він регламентує, щоб ніякі навчання не відбувалися в людних місцях або центральних частинах Києва", - додав Балога.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...