Колишній завод людини Тимошенко продали росіянам

П'ятниця, 23 березня 2007, 15:57

Російський "Брянський машинобудівний завод" купив76% держпакету акцій ВАТ "Луганськтепловоз".

Покупець запропонував за 76% "Луганськтепловозу" 292 млн. 505 тис. грн. (початкова вартість становила 292 млн. грн.), повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу Фонду держмайна.

Водночас заступник голови Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації, депутат Олександр Бондар заявив, що "ще ніколи в історії приватизації України відновлений після судових заборон конкурс не проводився без додаткового оголошення про його відновлення".

"Фонд (держмайна) завжди оприлюднював нову дату проведення конкурсу, у випадку ж з "Луганськтепловозом" ніхто, навіть його потенційні покупці, не знали, що конкурс відновлено", - зазначив Бондар.

"Як можна називати конкурс відкритим та ще з елементами аукціону, якщо навіть потенційні учасники не знали про його проведення", - додав він.

За словами Бондаря, після того, як одержана від Фонду офіційна інформація буде вивчена комісією, швидше за все, парламентська спецкомісія присвятить цьому своє спеціальне засідання.

19 липня 2006 р. ФДМУ оголосив конкурс з продажу 76% пакету акцій "Луганськтепловозу" за початкової ціни у 292 млн. грн.

Заявки на участь в конкурсі подали АТ "Деміховський машзавод" і ЗАТ “Управляюча компанія "Брянський машзавод", що входять в корпорацію "Трансмашхолдінг" (Росія), ВАТ "Марганецький ГЗК" (афільований з групою "Приват") і ВАТ "Дніпровагонмаш".

За інформацією Фонду, завершити конкурс стало можливим після того, як суд 22 березня скасував останню судову заборону за позовом "Укрзалізниці" на його проведення.

Раніше "Луганськтепловоз" належав нині депутату від БЮТ Костянтину Жеваго, але після помаранчевої революції він був реприватизований.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування