Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка стурбувалися політичним тиском на УТ-1

П'ятниця, 23 березня 2007, 16:14

Національна комісія з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі при президенті стурбована ситуацією довкола програми "Толока".

Про це йдеться у заяві, ухваленій членами комітету під час засідання у секретаріаті президента.

Члени комітету висловили стурбованість у зв'язку з фактом зняття програми "Толока" з ефіру Національної телекомпанії України та заявами про тиск на журналістів і перевищення службових повноважень керівництвом НТКУ.

"Учасники наради висловили занепокоєння ознаками можливого політичного тиску на канал і підтримали проведення ретельного службового розслідування щодо обставин підготовки програми та її зняття з ефіру", - йдеться у повідомленні прес-служби президента.

У зв'язку з цим Нацкомісія рекомендувала президенту, Верховній Раді та Кабінету міністрів забезпечити приведення правового статусу НТКУ у відповідність до законодавства - сформувати громадську раду, розробити та затвердити Статут, оприлюднити Редакційний статут НТКУ.

"Члени Національної комісії наголосили, що ця ситуація засвідчила необхідність якомога швидшого перетворення державних мовників у суспільні, що унеможливлює виникнення подібних конфліктів у майбутньому", - йдеться у повідомленні.

Водночас лідер БЮТ Юлія Тимошенко, коментуючи закриття програми "Толока", звернула увагу на те, що це був перший ефір на УТ-1, на який вона потрапила як лідер опозиційної сили.

"Під час ефіру припинили інтерактивне опитування, зняли СМС-повідомлення, не повторили цю програму вранці, бо вважали, що це програма, яка людям багато чого пояснить, а потім закрили програму і взагалі звільнили журналіста, який її вів", - сказала вона.

"Невже ми не розуміємо, що сьогодні свобода слова буде нищитися крок за кроком, що сьогодні вже ведуться розмови у високих кабінетах, про які ми точно знаємо, які журналісти є важними, які не важними, які програми закривати, де міняти менеджмент, яких журналістів треба попередити, а яких висилати з України", - запитала Тимошенко.

Як відомо, гостями останнього випуску "Толока" були лідери опозиційних фракцій Юлія Тимошенко і В’ячеслав Кириленко. Наступного дня після нього програму було знято з ефіру через "непрофесійність ведучого".

Президент Віктор Ющенко спочатку заявив, що підтримує таке рішення, проте наступного дня висловив стурбованість таким фактом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування