Мороз не вірить в комітет Тимошенко, де не так пишуть

Субота, 24 березня 2007, 14:11

Спікер Олександр Мороз не бачить перспектив прийняття закону, що передбачає кримінальну відповідальність за особисте заперечення Голодомору 1932-1933 років і Голокосту.

"Я не думаю, що вони (перспективи прийняття такого закону) перспективні", - відзначив він на прес-конференції в Житомирі в суботу, коментуючи внесення президентом відповідного законопроекту на розгляд Верховної Ради.

Мороз нагадав, що він переконував депутатів у прийнятті закону, що визнавав актом геноциду голодомор 1932-1933 років. У той же час, за його словами, якщо мова йде про покарання за те, що хтось має свою думку, то "це вже переслідування за думку".

На думку спікера, реалізувати норму закону, на прийнятті якої наполягає президент, необхідно через конкретну дію, яка називається "донос".

"Якщо ми хочемо такі відносини поширити в суспільстві, тоді давайте приймати такі закони", - відзначив він, додавши, що дане питання - це питання моралі кожної людини.

Мороз також висловив сумнів в ефективності діяльності Комітету національного порятунку, про поновлення якого оголосила лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

"Коли в комітет об'єднуються люди, що звикли писати навскоси, замість того щоб писати в рядок, робити реальну справу, то й успіх такий буде", - відзначив він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування