Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович про природний процес із Ющенком, мову й Росію

Понеділок, 26 березня 2007, 09:06

Прем’єр-міністр Віктор Янукович переконаний, що конституційну реформу в Україні переглянути неможливо.

"Спроби окремих політиків переглянути реформу виявляться безрезультатними. Назад дороги немає", - заявив Янукович в інтерв'ю газеті "Известия", опублікованому в понеділок.

Прем'єр додав, що "протиріччя, які виникають під час реалізації реформи, можна відрегулювати в Конституційному Суді або - що більш конструктивно - у ході переговорів".

Торкаючись теми своїх відносин із президентом Віктором Ющенком, прем'єр сказав:

"У нас із Ющенком іде природний процес, пов'язаний із розподілом повноважень між президентом і прем'єром. Ситуації бувають різні, всі ми люди. Але я певен: ми з президентом ніколи не перестанемо по-людськи ставитися один до одного".

Говорячи про мовну проблему, Янукович заявив: "Ми домагаємося виконання в Україні Хартії про регіональні мови. Вона захищає інтереси людей на всій території. Ми створимо умови, які дозволять усім громадянам розвивати свою культуру".

"Ніякого тиску бути не може. Розпалення мовних пристрастей вигідно тим, хто не любить свій народ", - заявив він.

Торкаючись теми російсько-українських відносин в енергетичній сфері, Янукович сказав, що Київ провів "інтенсивні переговори з російськими колегами" і забезпечив стабільні постачання газу в Україну.

"Вирішення проблем у паливно-енергетичному комплексі, незважаючи на стислі строки і накопичені проблеми, дозволило Україні пережити зиму" - констатував прем'єр.

"Уряд зробив усе можливе для відновлення дружніх контактів з Росією", - підкреслив він.

Як сказав Янукович, "напруженість у наших відносинах, пов'язана з газовим питанням, залишилася в минулому".

"Ми розуміємо: Росія хоче бачити Україну передбачуваним, надійним партнером", - додав прем'єр.

Відповідаючи на питання, чому було відкладено візит українського президента в Росію, який мав відбутися минулого тижня, Янукович сказав, що "візит відклали з ініціативи Ющенка - через жалобу, оголошену в Росії".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування