Кравченка вбили, бо він знав правду про смерть Гонгадзе?

Понеділок, 26 березня 2007, 10:27

Генерал-майор міліції Костянтин Бриль вважає, що екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка вбили через те, що він розкрив "справу Гонгадзе".

"Думаю, він вичислив, хто за цим стоїть. Більше того, він знав правду про смерть журналіста в особах, у діях, аж до дати і хвилин. Тому його й убили", - заявив він в інтерв'ю "Комсомольській правді в Україні".

При цьому Бриль зазначив, що Кравченко про це не розповідав навіть найближчим. "Усі, хто з ним були близько знайомі, знають - він завжди все тримав у собі. Але не тому, що не довіряв родині й друзям. А тому, що боявся за нас", - відзначив генерал-майор.

При цьому Бриль підтвердив, що в день смерті Кравченко збирався йти в Генпрокуратуру як фігурант у справі про вбивство головного редактора інтернет-видання "Українська правда" Георгія Гонгадзе.

Генерал-майор переконаний, що смерть Кравченка не була самогубством.

Мотивуючи свою точку зору, він підкреслив, що Кравченко неодноразово говорив близьким, що "не має ніякого стосунку до зникнення і смерті Гонгадзе".

Крім того, за словами Бриля, у Кравченка незадовго до того народився онук і він збирався відвідати його перед візитом у ГПУ.

"Якби Юрій Федорович збирався звести рахунки з життям, то певно зробив би це раніше!", - підкреслив Бриль.

Генерал-майор також наголосив, що "незважаючи на переслідування, він (Кравченко) не збирався їхати з країни".

"Розуміючи, що є жертвою інтриг, він не хотів доставляти нікому задоволення. Знав, що дехто намагається його скомпрометувати, сподівається на його від'їзд...", - відзначив він.

Крім того, за словами Бриля, характер пострілів, зроблених у Кравченка, такий, що кожній обізнаній людині зрозуміло: екс-міністр не міг зробити їх сам.

Як відомо, Кравченко загинув 4 березня 2005 року на дачі під Києвом, де відпочивав із дружиною. У цей день у 10.00 він мав свідчити в ГПУ у справі про убивство Гонгадзе.

24 травня 2005 року ГПУ оприлюднила висновок, відповідно до якого причиною смерті Кравченка є самогубство.

Пізніше кримінальна справа була закрита, однак 21 липня 2006 року за рішенням Печерського суду ГПУ поновила розслідування.

Нещодавно Генпрокурор Олександр Медведько повідомив, що кримінальну справу за фактом загибелі Кравченка знову закрито, бо ГПУ пересвідчилась: той пішов з життя добровільно.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування