Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"РосУкрЕнерго" вирішила поправитися у 72 рази

Понеділок, 26 березня 2007, 11:45

Акціонери "РосУкрЕнерго" вирішили збільшити статутний капітал компанії зі 100 тис. до 7,2 млн. швейцарських франків (5 млн. дол.).

Це питання буде винесене на засідання ради директорів "Газпрому", яке відбудеться 28 березня, повідомляє Ліга з посиланням на російське видання "Ведомости".

За їх інформацією, за 2006 рік виторг "РосУкрЕнерго", за попередніми даними, збільшився на 65% - до 7,11 млрд. дол. А чистий прибуток, швидше за все, залишиться на рівні 2005 року. Адже торік дохід трейдеру приносили тільки постачання газу територією України в Європу.

Найчастіше статутний капітал компанії змінюється, якщо її акціонери готуються до нової угоди або хтось із них вирішив вийти з бізнесу, відзначає адвокат компанії "Князєв і партнери" Володимир Юрасов.

Водночас представник "РосУкрЕнерго" Андрій Кнутов зазначає, що "ніяких змін у структурі акціонерного капіталу не відбудеться".

"Компанія розвивається, росте її контрактна база і фінансові обороти, так що акціонери вирішили збільшити статутний капітал", - сказав він.

"РосУкрЕнерго", відзначають у виданні, менш ніж за три роки перетворилася на великого газового трейдера. У 2005 році компанія стала ексклюзивним постачальником в Україну середньоазіатського газу до того ж одержала можливість перепродавати частину сировини в Європу.

У 2005 році "РосУкрЕнерго" поставила в Україну 37 млрд. кубометрів газу, а ще 8,7 млрд. кубометрів - експортувала. Дохід від продажу газу склав 4,3 млрд. дол., а чистий прибуток - 755 млн. дол., який майже весь пішов на дивіденди акціонерам. Після цього "Газпром" переоформив на себе 50% трейдера.

У 2006 році компанія "РосУкрЕнерго" продала Україні вже 50,1 млрд. кубометрів, а на експорт - 8,96 млрд. кубометрів. Виторг трейдера за минулий рік, йдеться в документах до ради директорів, зріс на 65% до 7,11 млрд. дол.

Розмір чистого прибутку автори обіцяють назвати після висновку аудиторів компанії "PricewaterhouseCoopers". За словами джерела, знайомого з фінансовими планами "РосУкрЕнерго", він буде на рівні 2005 року.

На кінець 2006 року "РосУкрЕнерго" могла одержати від продажу газу Україні операційний збиток на суму близько 800-850 млн. дол., розповіло близьке до трейдера джерело. Частина цієї суми компанія могла втратити через те, що в I кварталі купувала російський газ по 230 дол., а продавала його в Україну по 95 дол. (близько 4 млрд. кубометрів).

Інша частина збитку могла скластися через те, що в IV кварталі Туркменія підвищила ціну на свій газ до 100 дол. і з урахуванням транспортування до українського кордону він вже обходився "РосУкрЕнерго" по 126 дол., а Україні трейдер продавав його по 95 дол. (так було продано 10 млрд. кубометрів).

"РосУкрЕнерго" розраховує компенсувати збитки за рахунок експорту газу (9 млрд. кубометрів), за який у 2006 рік планувала виручити більш 2,2 млрд. дол.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
07:50
За добу відбулося 94 бойових зіткнення: найактивніший ворог на Авдіївському напрямку 
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
Усі новини...