Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Від Яценюка чекають конкретики, бо він має "міцний політичний мандат"

Понеділок, 26 березня 2007, 11:51

Швидке запрошення новопризначеного міністра закордонних справ Арсенія Яценюка до Брюсселя є хорошим сигналом для України.

Про це заявив експерт міжнародних програм Центру економічних і політичних досліджень Разумкова Валерій Чалий в інтерв’ю "Німецькій хвилі".

"Ця поїздка сприятиме сьогодні конкретизації орієнтирів, зокрема щодо посиленої угоди "Україна - ЄС". Це ще й свідчить про важливість України для Євросоюзу", - зазначив Чалий.

"Одночасно, я думаю, це той напрям, де пан Яценюк буде почуватися більш впевнено, починаючи дипломатичну кар’єру", - додав він.

На думку Чалого, найімовірніше у Європі хочуть почути від новопризначеного міністра "про подальше спрямування зовнішньої політики України".

Водночас, як повідомляє Радіо "Свобода", Європа сподівається "ознайомитися з дипломатичними здібностями" Яценюка.

Посол Німеччини Райнгард Шефферс напередодні заявив, що Яценюк є людиною професійною, поміркованою, і він дбатиме про інтереси України на новій посаді.

Водночас, голова комісії із закордонних справ польського Сейму Павел Залевскі зазначив, що Яценюк "розуміє, що ідучи до Євросоюзу, Україна також повинна мати гарні стосунки з Росією".

"Вважаю, що пану Яценюку, який має за собою міцний політичний мандат, буде під силу здійснювати таку прагматичну, але водночас європейську політику. Сподіваюся, це призначення зміцнить позиції України в Європі і відкриє їй шлях до Євросоюзу", - сказав він.

На думку українського політолога Анастасії Безверхої, той факт, що Яценюк "їде з першим своїм візитом не до Москви, а все-таки до Брюсселя" є показовим і дає надію, що "напрямки зовнішньої політики, які були декларовані президентом як про-європейські, будуть виконані".

Як відомо, у понеділок Яценюк на запрошення комісара Європейського Союзу із зовнішньої політики Беніти Ферреро-Вальднер відбув до Брюсселя (Бельгія).

Програмою візиту заплановані зустрічі Яценюка з Ферреро-Вальднер, а також із представниками Європарламенту, зокрема, з віце-президентом Мареком Сівецом, керівником комітету із закордонних справ Яцеком Саріушем-Вольским і керівництвом делегації Європарламенту по зв'язках з Україною.

27 березня Яценюк продовжить брюсельський візит у складі делегації на чолі з прем'єром Віктором Януковичем.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування