Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мер-нашоукраїнець став найкращим головою

Понеділок, 26 березня 2007, 18:47

Комітет виборців України назвав найефективнішим міським головою мера Вінниці, нашоукраїнця Володимира Гройсмана.

Про це на прес-конференції повідомив прес-секретар КВУ Олександр Черненко.

Мер Вінниці набрав найбільшу кількість балів - 7,8 з можливих 10.

У п'ятірку найефективніших міських керівників увійшли: мер Львова Олександр Садовий (7,6 балів), мер Черкас Сергій Одарич (7,5 балів), мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус (7,3 бали) і мер Тернополя Роман Заставний (7,3 бали).

Крім того, за результатами моніторингу КВУ визначилася і трійка неефективних міських голів обласних центрів. Зокрема, це мер Харкова Михайло Добкін (3,9 бали), мер Сум Геннадій Мінаєв (3,7 балів) і мер Сімферополя Геннадій Бабенко (3,5 бали).

За словами Черненка, решта міських голів обласних центрів працюють "на середньому рівні".

Представник КВУ підкреслив, що це - експертна оцінка ефективності роботи міських голів обласних центрів. Комітет виборців визначив 8 пунктів, за якими оцінювалася діяльність мерів.

Це виконання передвиборчих обіцянок і конкретних пунктів передвиборчої програми; підтримка дій міського голови населенням; підтримка дій міського голови місцевими політичними і бізнес-елітами; взаємодія міських голів з міськими радами з прийняття рішень; відкритість і прозорість роботи міського голови; ефективність управління комунальним господарством міста.

Також враховувався характер, процедура і прозорість ухвалення рішень щодо цін на послуги ЖКГ; законність і прозорість рішень щодо розподілу комунального майна і землі.

За словами Черненка, кожен пункт оцінювався за десятибальною системою: 1-3 бала - низький рівень, 4-7 балів - середній рівень, 8-10 балів - високий рівень.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...