Мороз наїхав на Балогу і натякає, що може підтримати Ющенка

Понеділок, 26 березня 2007, 20:59

Спікер Верховної Ради Олександр Мороз не виключає, що політичні сили, що входять до більшості, можуть підтримати президента Віктора Ющенка на наступних президентських виборах.

Про це Мороз заявив в інтерв’ю телеканалу ICTV в понеділок, відповідаючи на питання чи підтримає Ющенка коаліція.

"Я цього не відкидаю", - зазначив Мороз.

Він також зазначив, що це можливо, якщо "президент, уряд та парламент продемонструють стабільність, налаштованість на позитивні зміни".

"Тоді настрої виборців зміняться, а потім політичні сили, котрі при владі є, можуть і агітацію провести, якщо взаємодія буде на основі конституції, то довіряючи стабільності влади люди підтримають президента", - зазначив Мороз.

Мороз також вважає, що президент має "специфічну функцію".

"Якщо виписати права і обов’язки і інструментарій взаємин, Конституція стабільна і в ній президент має специфічну функцію – він є балансом, певною віссю у взаєминах між різними гілками влади", - сказав Мороз.

Посилаючись на досвід європейських країн, він додав, що така схема є "найбільш пристойною, стабільною і необхідною Україні".

Мороз також зауважив, що навіть при змінах до Конституції, Ющенко "залишається президентом з найбільшими повноваженнями в Європі".

Водночас спікер наголосив, що керівник секретаріату ВР є "важливішим за функціями", ніж керівник секретаріату президента.

"Однак він не намагається попасти на екран телебачення, не намагається давати оцінки чи президенту, чи кабінету міністрів, чи прем'єру", - додав він.

Також Мороз назвав помилкою те, що президент заявив про підтримку опозиційних сил БЮТ і Наша Україна.

За його словами, через це президента починають пов'язувати "із статусом керівника опозиції".

"Вочевидь, це його помилка", - сказав Мороз і додав, що президент вчиться, оскільки він в перший раз займає цю посаду

"На другий раз він, очевидно, буде обачніше ставитись до таких речей", - сказав спікер.

""

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...