Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

З БЮТ у коаліцію перебіжать ще 14 депутатів?

Вівторок, 27 березня 2007, 08:59

Фракцію БЮТ у вівторок залишать ще 14 депутатів, які ввійдуть у коаліцію національної єдності.

Про це повідомляють "Экономические известия" з посиланням на джерело, близьке до одного з парламентарів, які залишили БЮТ минулого тижня.

Джерело уточнило, що заяву про перехід депутатів у КНЄ буде оголошено через тиждень – на найближчому пленарному засіданні Ради.

У той же час, депутат від БЮТ Святослав Олійник підтвердив реальність цієї інформації і кількість нових перебіжчиків, але не став називати прізвища.

"Наскільки мені відомо, не всі з потенційних перебіжчиків прийняли остаточне рішення про вихід із фракції", - відзначив він.

Олійник вважає, що серед 14 депутатів немає представників великого капіталу. "Їхнє (перебіжчиків) рішення продиктоване бажанням поповнити власний гаманець. Ці люди будуть вирізнятися абсолютно поганим розумінням ситуації і повною відсутністю совісті", - підкреслив бютівець.

У той же час, "бютовець" Володимир Полохало більш стримано оцінив кількість тих, хто виходить з фракції БЮТ.

"Цифра – це елемент інформаційної війни. Публікація цих цифр — тиск з метою деморалізації і дискредитації опозиції. Це якась інформаційна спецоперація", - заявив Полохало.

Він вважає, що в такий спосіб представники "коаліції національної єдності" продовжують стратегію на зближення з тими частинами "Нашої України" і БЮТ, які у свій час підтримали кандидатуру Віктора Януковича на посаду прем'єра.

"Це близько 30 чоловік з двох фракцій. Таким чином, навряд чи з об'єднаної опозиції вийдуть ще більше 10 чоловік", - підкреслив Полохало.

У свою чергу, лідер депоб’єднання "Незалежна Україна" Володимир Заплатинський повідомив, що кількість і імена "перебіжчиків" з "Нашої України" і БЮТ найближчим часом назвуть із трибуни.

"Ми не приховуємо, що наша задача – довести коаліцію до конституційної більшості, і працюємо над цим", - зазначив він.

За інформацією видання, у регламентному комітеті Верховної Ради також ведеться робота над змінами в регламенті – однією зі змін стане надання права позафракційним депутатам створювати фракції.

Як відомо, раніше в Коаліцію національної єдності перейшли 11 депутатів з БЮТ і "Нашої України".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування