Друг Кравченка розповів, як його спочатку знерухомили, а потім убили

Вівторок, 27 березня 2007, 10:45

Генерал-майор міліції Костянтин Бриль заявляє, що загиблий екс-міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко знав, що його можуть убити.

"Він почував небезпеку. Тому увесь час носив із собою зброю (Кравченку належали два нагородних пістолети – "Чизета" і "Берета")", - заявив він в інтерв'ю "Комсомольській правді в Україні".

У той же час, генерал-майор підтвердив, що в маєтку Кравченка не працювали камери відеоспостереження – "висіли просто для відстрашки".

Реклама:

Коментуючи заяви слідчого Генпрокуратури з особливо важливих справ Андрія Ральського, що за Кравченком не велося зовнішнє спостереження, Бриль заявив, що "за шефом дуже довго стежили".

"Я пам'ятаю, на Трухановому острові, де ми любили відпочивати, у "Шкоді" сидів екіпаж "наружки". І звинувачую себе за те, що не зберіг номер цього легковика. Хоча, зізнаюсь, у той час "пробивав" через знайомих оперативників у СБУ інформацію", - розповів він.

За його словами, "вони підтвердили, що машина належить саме цьому відомству, а от у загальнонаціональній базі замість "Шкоди Октавії" "вискакував" ВАЗ-2106".

ВІДЕО ДНЯ

Генерал-майор повідомив, що в день перед загибеллю за Кравченком теж стежили. "Ми з друзями провели шефа до будинку і помітили машину, у якій сидів "хвіст", - сказав він.

Бриль також нагадав, що екс-глава СБУ Олександр Турчинов неодноразово заявляв, що в рамках розслідування справи по вбивству Георгія Гонгадзе за Кравченком велося зовнішнє спостереження.

"У них є записана інформація про все, що тоді з ним відбувалося. А ці записи можуть підтвердити свідчення людей, близьких до Юрія Федоровича. Більше того, допомогти відповісти на запитання про те, хто і чому його убив", - підкреслив генерал-майор.

"Якби тільки в Генпрокуратури була воля і бажання розібратися в цій трагедії!", - додав він, відзначивши, що говорив Генпрокуратурі про спостереження.

"Знаєте, що мені відповіли? Що Генпрокуратура запросила ці документи в СБУ, але не впевнена, що їй їх дадуть. І я чув це від представника відомства, що здійснює контроль за порядком у силових структурах!", - заявив Бриль.

Також Бриль підкреслив, що на родину і друзів Кравченка чинився "неймовірний тиск".

"Тетяні Петрівні вже через кілька днів після загибелі чоловіка подзвонив невідомий і сказав: "Рипнешся - хана тобі і твоїм вилупкам!", - розповів він.

За його словами, "могло бути дві схеми убивства" Кравченка.

"Або це зробили за допомогою психотропних і хімічних речовин, які знерухомили Юрія Федоровича і дали злочинцям можливість затягти його в гараж і зробити два постріли. Або нападники поставили генералу жорсткі умови. Наприклад, сказали: якщо не пустиш собі кулю в чоло, уб'ємо твоїх дочок", - припустив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...