Чорномирдін розповів про свої зв'язки з Януковичем

Вівторок, 27 березня 2007, 11:36

Посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін заявляє, що саме Україна пропонувала Росії об'єднати газові активи.

Про це Чорномирдін заявив в інтерв'ю газеті "Известия в Украине", опублікованому у вівторок.

"Ініціатива про об'єднання газових активів йшла від України. Ми тільки розглянули пропозицію українського керівництва і вирішили: раз ми допускаємо до видобутку італійські, німецькі, американські компанії, чого ж ми українським не дозволяємо?" – сказав він.

У той же час, на питання, чи не варто повернутися до колишньої схеми газових поставок через "Ітеру" він відповів:

"Газпром створив "Ітеру", тому що сам не хотів торгувати з Україною. З нашої сторони полеміки немає, ми розуміємо, що поставками має займатися не "Газпром", тому що державній структурі торгувати не потрібно, у неї немає маневру", - пояснив він.

Він відзначив, що увесь світ торгує газом за такою схемою. "Але українці самі відмовилися від роботи з "Ітерою" ще до того, як з'явилася "РосУкрЕнерго". Тепер їм не подобається, як працює "РосУкрЕнерго". При цьому конкретних претензій по постачаннях газу в Києві не мають", - відзначив він.

Говорячи про свої відносини з прем'єром Віктором Януковичем, Чорномирдін сказав, що вони бачаться "не так часто, як хотілося б".

"Іноді разом полюємо, але тільки коли дозволено і на кого дозволено. У мене з Віктором Федоровичем давні зв'язки, ми їздили на полювання ще в той час, коли він не був прем'єром", - поділився Чорномирдін.

"Янукович — палкий і професійний мисливець, але привчив його до полювання не я. Він взагалі спортивна людина: добре стріляє, любить на машинах швидко їздити. Зброя в нього гарна", - додав він.

При цьому, відповідаючи на питання, чи не російська зброя в українського прем'єра, Черномирдін відповів

"Зброя не знає кордонів. Вона в нього різна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування