Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович пообідає з Соланою, а Яценюк піде своїм шляхом

Вівторок, 27 березня 2007, 11:55

Прем'єр-міністр Віктор Янукович у вівторок перебуває з одноденним робочим візитом у Брюсселі в Королівстві Бельгія.

Програмою візиту заплановано низку зустрічей Януковича з керівництвом Європейської комісії, серед яких - зустрічі з президентом Єврокомісії Жозе Мануелєм Баррозу і генсеком Ради ЄС Хав'єром Соланою, повідомляє прес-служба Кабміну.

За словами прес-секретаря Солани Христини Галяк, в офісі генсека Ради ЄС Януковича очікують до 13.00, повідомляють "Экономические известия".

"Цей ланч ми розцінюємо як більш важливий, ніж остання зустріч пана Солани з Віктором Ющенком", - підкреслила Галяк.

У другій половині дня передбачені зустрічі Януковича з главою Європарламенту Хансом Гертом Пьоттерінгом і півторагодинна дискусія з членами Європарламенту.

Також прем'єр дасть інтерв'ю представникам журналу "Європіан Парлімент Мегезін".

Крім того, у ході візиту української делегації в Брюссель планується підписати протокол до угоди про партнерство і співробітництво між Україною та євроспільнотами й їхніми державами-членами, а також угоду між Україною і ЄС про торгівлю текстильними виробами.

Як відомо, у понеділок на запрошення єврокомісара з питань зовнішньої політики і європейської політики сусідства Беніти Ферреро-Вальднер у Брюсель прибув голова МЗС України Арсеній Яценюк.

Він уже зустрівся з послами України в Бельгії, Великобританії, Нідерландах, Португалії, Франції і Німеччині.

Після зустрічі з генсеком НАТО Яапом де Хооп Схеффером Яценюк заявив, що основним критерієм співробітництва України і НАТО є проведення демократичних процесів і структурних реформ в цілому, що також збігається з вимогами ЄС.

У вівторок Яценюк має зустрітися з Ферреро-Вальднер, віце-президентом Європарламенту Мареком Сівецом і керівником комітету з питань закордонних справ Яцеком Царіуш-Вольським.

Як відзначають "Экономические известия", у програмах прем'єра і глави МЗС "немає однакових позицій", в силу чого Яценюк і Янукович можуть не зустрітися в Брюсселі.

Водночас, прес-секретар Януковича Денис Іванеско повідомив, що "як член уряду і член делегації прем'єра Арсеній Яценюк братиме участь в усіх заходах із програми Віктора Януковича, у яких участь голови МЗС погоджена".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування