Через "проффесіоналів" Януковича в Україні назріває паніка

Вівторок, 27 березня 2007, 12:10

Переважна більшість українців (60%), які взяли участь у соцопитуванні, відчувають загрозу економічного занепаду України вже у найближчий рік.

Про це свідчать результати соцопитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

У прес-релізі інституту зауважується, що з грудня 2006 року кількість тих, хто відчуває загрозу економіці, збільшилася більше ніж на чверть.

За даними опитувань, з грудня 2006 року майже у півтора рази зросла чисельність людей, які побоюються розділення країни. Сьогодні їх – 31%. На Півдні України загрозу розділення країни відзначають 40% респондентів.

У центральних регіонах 30% відчувають загрозу повної концентрації влади в окремої політичної сили.

48% опитаних висловлюються за доцільність змін до Конституції. 25% вважають, що у цьому немає необхідності.

26% опитаних вважають, що конституційну комісію (щодо внесення змін і доповнень до Конституції) не повинні очолювати представники влади. Це твердження підтримують 35% прихильників Соцпартії, 29% – Партії регіонів, 27% – БЮТ.

На думку 15% респондентів, конституційну комісію має очолити президент і 13% – президент разом з головою Верховної Ради. 5% вважають, що конституційну комісію має очолити голова Верховної Ради.

Усередині антикризової коаліції почнуться конфлікти після об'єднання "Нашої України" і БЮТ. Так вважають відносна більшість опитаних, зокрема 29% прихильників Партії регіонів і 31% прихильників КПУ.

З цим також згодні 27% прихильників Соціалістичної партії, по 36% – "Нашої України" і БЮТ.

Опитування проводилося 24-28 лютого 2007 року по всій території України та в Криму. Було опитано 2039 респондентів у віці від 18 років. Статистична похибка вибірки не перевищує 2.8%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News